Jelen skočil pred avto

Štirje vozniki so imeli včeraj in predvčerajšnjim smolo. Pred avto mladega voznika je pri Postojni skočil jelen, v Ajdovščini pa je mladi voznik izsilil prednost voznici in njen avto odbil v tovornjak. V torek pa je v avto voznice pri Ajševici med prehitevanjem trčil pijani voznik.

Včeraj zjutraj je pri Postojni avto silovito trčil v jelena. Foto: Pgd Postojna
Včeraj zjutraj je pri Postojni avto silovito trčil v jelena. Foto: Pgd Postojna

PRIMORSKA > Včeraj nekaj minut po šesti uri zjutraj pred 25-letnega voznika, ki je vozil z avtom po stari cesti od Postojne proti Razdrtem, skočil mlajši jelen. Pri smrekicah je jelen skočil z desne strani naravnost pred avto, voznik se je sicer skušal umakniti, vendar mu to ni uspelo in je silovito trčil vanj, po trčenju pa je izgubil nadzor nad vozilom in trčil še v drevo. Na pomoč so priskočili postojnski gasilci in reševalci, ki so mladega voznika oskrbeli in ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Zaradi reševanja ponesrečenca in odstranjevanja posledic nesreče so cesto odprli šele ob 7.45. Jelen je poginil na kraju nesreče.

Včeraj zjutraj je počilo tudi v Ajdovščini. Tam je 20-letni voznik v križišču pri ajdovskem letališču zavijal v levo na obvoznico, pri tem pa izsilil prednost 35-letni voznici, ki je vozila naravnost iz Ceste proti Ajdovščini. Da bi se izognila avtu, se je voznica umikala v desno, vendar sta voznika z avtoma vseeno trčila. Vozilo 35-letnice je po trku odbilo proti obvoznici, kjer je trčilo še v prednji del tovornjaka, s katerim je 25-letni voznik čakal v križišču. Voznica je tožila zaradi bolečin, policisti pa so 20-letnika kaznovali.

V torek popoldne je 40-letna voznica peljala proti Ajševici, med vožnjo jo je dohitel 54-letni voznik, jo nameraval z visoko hitrostjo prehiteti, vendar je pred tem s svojim avtom trčil v njenega. Kljub trku jo je vseeno prehitel in zbežal s kraja, vendar so ga policisti kasneje našli. Ko so ga preizkusili z alkotestom, so ugotovili, zakaj je bežal. Alkotest se je namreč ustavil pri rezultatu 1,22 miligrama (2,54 promila) alkohola. Kmalu se bo moral posloviti od vozniškega dovoljenja. V torek zvečer pa je v Solkanu neznani voznik s sivim avtom italijanskih oznak zapeljal z dvorišča pred gostilno in pri tem trčil v tam parkirano opel tigro. Po dejanju je brezvestni voznik zbežal. DC


Najbolj brano