Je v smrt poletel s Stola?

Nedeljski polet s padalom se je tragično končal za tujega padalca, ki naj bi poletel s Stola. Proti Breginju so v nedeljo popoldne hiteli tolminski gorski reševalci, ki so dobili informacijo, da je s Stola poletel padalec in strmoglavil. Izkazalo se je, da je padel na italijansko stran, zato so reševanje prevzeli italijanski reševalci. Na novogoriški policijski upravi so včeraj pojasnili, da okoliščine nesreče še ugotavljajo, med drugim tudi, od kje je tuji padalec poletel.

Fotografija je simbolična. Foto: Internet
Fotografija je simbolična. Foto: Internet

KOBARID > Novogoriški center za obveščanje je v nedeljo, nekaj minut pred 15. uro, dobil klic padalcev, ki so opazili, da je na območju kobariškega Stola strmoglavil jadralni padalec. Center za obveščanje je klic na pomoč posredoval tolminskim gorskim reševalcem, ki so odhiteli proti območju, kamor naj bi padel padalec. Šli so čez most na Nadiži, preko Breginja, a so kmalu ugotovili, da je padalec strmoglavil na italijanski strani gorskega grebena. Načelnik GRS Žarko Trušnovec nam je povedal, da jim je Čeh, ki je imel informacije o nesreči, dal natančnejše koordinate, vendar so, kot omenjeno, ugotovili, da se je nesreča zgodila na italijanski strani.

Tja je kmalu priletel italijanski helikopter, novogoriški regijski center za obveščanje je o nesreči namreč obvestil tudi italijanske kolege. Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so v nedeljo okoli 15. ure z regijskega centra dobili obvestilo, da je padalec zasilno pristal, kasneje pa so jim gorski reševalci sporočili, da je jadralni padalec padel približno kilometer od državne meje. Okoliščine nesreče še preverjajo, prav tako ugotavljajo, od kje je padalec poletel.

Tudi na italijanski strani domnevajo, da je padalec poletel s slovenske strani oziroma s Stola, nato pa strmoglavil na pobočje Matajurja. Italijanski mediji so poročali, da naj bi na težko dostopno in strmo gozdnato pobočje pod vrhom hriba strmoglavil 28-letni češki padalec. Italijanski reševalci mu niso mogli več pomagati, truplo so proti večeru s helikopterjem prepeljali v dolino. Posredovali so tudi finančni stražniki in orožniki iz Tolmezza, ki nadaljujejo s preiskavo nesreče.

SP


Najbolj brano