Je umrl zaradi poškodb ali je utonil?

Nekaj minut po sedmi uri zjutraj je moški iz vlaka z desnega brega reke na nasprotnem bregu v Soči opazil belega terenca in poklical policijo. Žal je bilo za voznika prepozno. Ob avtu so v reki našli mrtvega 54-letnega domačina iz občine Kanal ob Soči, ki je živel v Italiji. Natančen vzrok smrti bodo ugotovili šele ob sanitarni obdukciji.

Potapljači so pregledali tudi dno Soče, saj niso vedeli, ali je bil voznik sam v avtu. Foto: Ge Nova Gorica
Potapljači so pregledali tudi dno Soče, saj niso vedeli, ali je bil voznik sam v avtu. Foto: Ge Nova Gorica

SOLKAN > Kdaj se je zgodila nesreča, včeraj še ni bilo jasno. Nesrečni voznik je vozil po glavni cesti od Solkana proti Plavam, nekaj sto metrov naprej od Mrzleka je s svojim terencem znamke mitsubishi pajero pripeljal v desni ovinek in iz neznanega vzroka zapeljal v levo.

S ceste je najprej zapeljal na manjše makadamsko parkirišče in po njem nadaljeval proti robu. Na njegovo nesrečo je zapeljal čez rob natanko na mestu, kjer je med dvema varnostnima ograjama krajši razmik. Z vozilom je nato zdrsnil po brežini navzdol, lomil manjša drevesa in na koncu z avtom pristal v reki Soči, približno deset metrov pod glavno cesto.

Nesreče na cesti očitno ni nihče opazil, zato ni jasno, kdaj natančno se je zgodila. Šele nekaj minut po sedmi uri je avto v reki opazil moški (po naših podatkih vlakovodja) iz vlaka na nasprotnem bregu Soče in poklical policijo. Na kraj so takoj odhiteli policisti, novogoriški poklicni gasilci in zdravstveni reševalci. Po strmem bregu so se spustili do sivega pajera, ki je bil na levem boku v reki, v vodi pa je bil tudi voznik.

Gasilci so ga potegnili na kopno, ga začeli oživljati, z oživljanjem so se nato nekaj časa trudili tudi reševalci, vendar je bilo vse zaman. Moški ni kazal več nobenih znakov življenja. Dežurna zdravnica novogoriškega zdravstvenega doma je lahko le potrdila njegovo smrt. Po neuradnih informacijah naj bi ležal v vodi z glavo in prednjim delom telesa, na njegovem telesu pa naj ne bi bilo opaziti odprtih ran. Vzrok smrti bo pokazala šele sanitarna obdukcija.

Policisti so ugotovili, da je bil voznik 54-letnik iz občine Kanal ob Soči, ki je stalno živel v Italiji. Zato je tudi vozil avto z italijanskimi registrskimi tablicami. Na kraj nesreče so prihiteli tudi potapljači, ki so pregledali dno Soče in zajezili iztekanje goriva iz avta. Vozilo so nato dvignili iz Soče in ga odpeljali, zaradi dvigovanja pa je bil promet na cesti zaprt za ves promet do 9.15. 54-letnik je že tretja letošnja žrtev na severnoprimorskih cestah, v lanskem letu so severnoprimorske ceste vzele devet življenj.

DANIJEL CEK


Najbolj brano