Je bil požar podtaknjen?

Za kar 10.000 evrov škode naj bi v noči na ponedeljek v Sežani povzročil požar, ki je zajel teraso bara ob avtopralnici. Gasilci so plamene hitro pogasili, vendar so ti uničili leseni pod, sedežne garniture in nadstrešek nad teraso. Kriminalisti so si v ponedeljek že ogledali pogorišče in iskali vzrok požara. V nedeljo je zagorela streha hiše v Dolenji vasi, včeraj pa avto v Izoli.

Kljub hitremu posredovanju je požar v Sežani uničil za 10.000 
evrov opreme bara.  Foto: Zgrs Sežana
Kljub hitremu posredovanju je požar v Sežani uničil za 10.000 evrov opreme bara.  Foto: Zgrs Sežana

KRAS, ISTRA > Zagorelo je v ponedeljek deset minut pred tretjo uro zjutraj. Domačini so na pomoč takoj poklicali sežanske poklicne gasilce, ti pa so zaradi nevarnosti za hiše v bližini poklicali še prostovoljne kolege iz sežanskega društva.

Kljub temu, da so gasilci relativno hitro pogasili plamene, je ogenj do njihovega prihoda že uničil leseni pod terase, fasado bara, nekaj sedežnih garnitur na terasi, nadstrešek in pomično streho nad njo. Gasilci so premetali pogorišče, ga pregledali s termo kamero in pomagali policiji pri ogledu. Po nekaterih predvidevanjih naj bi bil požar podtaknjen, kriminalistični tehniki so si zato že ogledali prizorišče.

V nedeljo zvečer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Dolenji vasi pri Senožečah. Približno 13 kvadratnih metrov strehe so pogasili sežanski poklicni in senožejski prostovoljni gasilci. Včeraj popoldne pa je v Izoli na parkirišču zagorel avto. Voznik se je z njim pripeljal na parkirišče, ga ugasnil, nato pa je pod motorjem opazil dim. Še pred prihodom gasilcev koprske brigade in izolskega društva so požar pogasili sami voznik in njegovi sopotniki. Gasilci so potem dokončali delo.

DC


Najbolj brano