Je bil na delu objestnež ali zamerljivec?

Člani Lovske družine Gorica so pred dnevi z grozo zrli v požgano lovsko prežo v gozdu na Vrtojbensko-Biljenskih gričih. “Škoda je precejšnja, tovrstni dogodki pa pri nas niso pogosti. Morda je bil na delu objestnež, morda pa je požig plod osebnih zamer,” je dejal predsednik lovske družine Igor Zadravec.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

VRTOJBA > “Lovsko prežo naj bi do sedaj še neznani storilec zanetil 1. novembra okoli 10. ure, dim naj bi se iz gozda valil še približno dve uri po tem. Ker očividci niso vedeli, kaj gori, niso poklicali gasilcev, preža je tako zgorela skoraj do tal,” nam je pojasnil gospodar Lovske družine Gorica Zdenko Kuzmin. Ostale naj bi le še nosilne stene preže.

“Ker tedaj ni bilo nikogar v gozdu, ki bi videl, kdo je zanetil prežo, ne poznamo storilca. Ugibanja, kdo je to storil, bi bila v tem trenutku neprimerna,” je dejal predsednik lovske družine Igor Zadravec. “Škoda je precejšnja, tovrstni dogodki pri nas niso pogosti. Morda je bil na delu objestnež, morda pa je požig plod osebnih zamer,” je dodal in pojasnil, da ima njihova lovska družina 16 prež, v 25 letih je to četrti primer požgane preže. “V kolikor bi se ti požigi ponavljali, bi postala situacija problematična, a stanje trenutno ni alarmantno. Morda je bila komu na poti ...” je sklenil. Ocenjuje, da imajo za dva tisoč evrov škode, evrov, kolikor znašata material in delo za postavitev takšne preže.

Policisti so si kraj požiga ogledali naslednji dan, a s kraja odšli skoraj praznih rok, saj je požigalec za sabo zakril vse sledi. Bodo pa policisti glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na novogoriško okrožno državno tožilstvo.

AC


Najbolj brano