Japonski padalec si je zlomil rebra

Danes ob 12.21 je bila policija obveščena o nesreči tujega jadralnega padalca na Kobariškem. Po prvih podatkih je skupina 16 tujcev, japonskih državljanov, samostojno poletela s Stola, pri pristanku na doskočišču v Kobaridu pa je 72-letni jadralni padalec prehitro zavrl padalo, pri čemer ga je prevrnilo nazaj in je z višine približno treh metrov padel in se poškodoval, predvidoma si je zlomil več reber.

Fotografija je simbolična. Foto: Klavdij Rakušček
Fotografija je simbolična. Foto: Klavdij Rakušček

PRIMORSKA > Kasneje so ga zdravniško oskrbeli reševalci Zdravstvene postaje Kobarid, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Vozil brez dovoljenja

Danes zjutraj so policisti na območju naselja Bača pri Modreju ustavili 46-letnega voznika avtomobila in v postopku ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Danes ob 3. uri ponoči je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 55-letni voznik avtomobila, ki je vozil po Erjavčevi ulici iz smeri centra mesta proti Republiki Italiji. V križišču s Cankarjevo ulico se je voznik zaradi nepravilne strani vožnje zaletel v cestni otok. Prav tako je bilo v nadaljnjem postopku ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti je namreč pokazal 1,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kasneje je bil zaradi bolečin odpeljan na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi gasilci GE JZGRD Nova Gorica. Prometni policisti bodo zoper omenjenega voznika zaradi kršitve prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Dve osebi sta se poškodovali

Včeraj ob 15.27 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Godovič-Črnih Vrh, v kateri sta se dve osebi poškodovali. Ugotovljeno je bilo, da je 66-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Črnega Vrha proti Godoviču in v blagem desnem ovinku zapeljal naravnost ter se zaletel v skalnato brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. Omenjeni voznik in starejša sopotnica sta se poškodovala. Kasneje so ju na kraju prometne nesreče zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija, poškodovano sopotnico pa so reševalci HNMP z Brnika s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na kraju prometne nesreče so policistom in reševalcem pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija. Policisti bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Ajševici

Danes ob 7.54 je bila policija obveščena o prometni nesreči z materialno škodo na območju Ajševice, v kateri sta bila udeležena dva avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 24-letna voznica avtomobila vozila iz smeri Kromberka v smeri spodnje Ajševice. V križišču s prednostno cesto je izsilila prednost drugemu osebnemu vozilu, s katerim se je iz smeri Ozeljana pravilno pripeljala 57-letna voznica. Med vozili je prišlo do trčenja, na srečo se nobena od udeleženk prometne nesreče ni bila poškodovana. Policisti so 24-letni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Padel s strehe

Danes ob 10. uri je bila policija obveščena o nesreči pri delu oziroma o tem, da je s strehe padel in se poškodoval domačin na območju naselja Lipa. Po sedanjih ugotovitvah je 32-letni moški skupaj z očetom v lastni režiji prekrival streho skednja. Medtem se je zlomil strešnik, zaradi česar je slednji padel tri metre v globino in se poškodoval. Policisti so v zvezi z delovno nesrečo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo novogoriški policisti podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Razbil šipe

Včeraj popoldne so policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari na Tolminskem. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v zadnjih dneh v prvem nadstropju večjega objekta vrgel kamne in poškodoval stekla dveh oken, prav tako je poškodoval dve prezračevalni kovinski rešetki. S tem je povzročil za približno 360 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo tolminski policisti glede obravnavanega primera z dopisom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ni se ustavil

Včeraj, nekaj minut po polnoči, so policisti na območju Kromberka pri Novi Gorici ustavljali 35-letnega voznika avtomobila, ki na predpisan znak policistov ni ustavil vozila. Policisti so ga kmalu izsledili v omenjenem naselju. V postopku so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano