Janši pripada vračilo 37.000 evrov kazni

Predsednik SDS Janez Janša je na družbenem omrežju twitter objavil sklep sodišča, po katerem mu mora to vrniti 37.000 evrov stranske kazni, ki jo je Janša plačal zaradi obsodbe v zadevi Patria. Ta je bila namreč na ustavnem sodišču razveljavljena in vrnjena prvostopenjskemu sodišču v ponovno odločanje.

Predsednik SDS Janez Janša je na družbenem omrežju 
twitter objavil sklep sodišča, po katerem mu mora to vrniti 
37.000 evrov stranske kazni, ki jo je Janša plačal zaradi 
obsodbe v zadevi Patria. Foto: STA
Predsednik SDS Janez Janša je na družbenem omrežju twitter objavil sklep sodišča, po katerem mu mora to vrniti 37.000 evrov stranske kazni, ki jo je Janša plačal zaradi obsodbe v zadevi Patria. Foto: STA

LJUBLJANA > Objavo sklepa je Janša pospremil s komentarjem, da "režim le stežka in z veliko zamudo vrača državljanom".

Sodišče je Janšo, ki je bil v času nakupa finskih patrij premier, upokojenega brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča 5. junija 2013 spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa patrij.

Janšo je obsodilo na dve leti zapora, Krkoviča in Črnkoviča pa na 22 mesecev. Vsi trije so dobili tudi po 37.000 evrov stranske denarne kazni. Sodbe je nato potrdilo višje sodišče, vrhovno pa je zavrnilo zahteve za varstvo zakonitosti. Vsi so zato za nekaj časa pristali v zaporu na Dobu, ustavni sodniki pa so letos sodbo razveljavili.

STA


Najbolj brano