Jadralni zmajar se je huje poškodoval

Na travnik blizu ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Potoče v občini Ajdovščina je v petek popoldne padel jadralni zmajar iz Avstrije in se huje poškodoval.

Fotografija je simbolična. Foto: Polona Ježek
Fotografija je simbolična. Foto: Polona Ježek

POTOČE > Tisti dan se je odvijalo mednarodno tekmovanje zmajarjev, pri čemer organizator ni določil kraja pristanka oziroma je to prepustil tekmovalcem.

Ajdovski policisti so ugotovili, da je 53–letni jadralni zmajar, državljan Avstrije, okoli 13.30 z jadralnim zmajem vzletel na vzletišču gore Kovk blizu vasi Gozd na Ajdovskem. Jadral je nad Vipavsko dolino.

Okoli 16.15 se je Avstrijec začel spuščati nad vasjo Potoče, kjer je nameraval pristati na bližnjem polju ob cesti. V tem času je več drugih tekmovalcev oziroma njegovih prijateljev že pristalo na travnikih med naseljema Potoče in Vrtovin.

Po zdaj zbranih podatkih je avstrijski jadralni zmajar očitno spregledal žice električnega daljnovoda blizu ene od tamkajšnjih hiš, tako da je z delom zmaja ali celo delom telesa zadel v daljnovod ter izgubil ravnotežje oziroma nadzor nad jadralnim zmajem. Kljub manevrom v zraku je strmoglavil z nosom zmaja naprej na travnik.

Avstrijec se je pri padcu huje poškodoval (sum zloma nadlahtnice desne roke). Na kraju so mu pomagali ajdovski reševalci in ga nato odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Policisti so o nesreči obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča, državno tožilstvo v Novi Gorici ter preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Tujo krivdo so izključili, o ugotovljenih dejstvih bodo obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano