Strmoglavil na rob strehe in umrl

Na območju Kobarida je okoli 14.30 strmoglavil jadralni padalec, ki se je pri tem tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična Foto: STA
Fotografija je simbolična Foto: STA

KOBARID > Gre za 48-letnega državljana ZDA, ki je strmoglavil na rob strehe stanovanjske hiše in nato z višine približno šest metrov padel na tla.

Američan iz zvezne države Teksas je v skupini štirih oseb, prav tako iz ZDA, z jadralnim padalom poletel s hriba Stol nad Kobaridom. Med letom je začel izgubljati višino, zato je aktiviral pomožno padalo, a je to očitno storil prepozno, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Strmoglavil je na rob stanovanjske hiše v naselju Pri Malnih in nato z višine okoli šest metrov padel na betonska tla pred hišo ter tam negibno obležal.

Na kraj nesreče je prišla ekipa nujne medicinske pomoči tolminskega zdravstvenega doma ter kobariški gasilci. Zdravnica zdravstvene postaje Kobarid je na kraju ugotovila smrt in odredila sanitarno obdukcijo, so še zapisali na novogoriški policijski upravi.

STA


Najbolj brano