Jadralna padalca sta se poškodovala

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da se je na vzletišču na Stolu pri padcu poškodoval jadralni padalec. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni jadralni padalec, državljan Italije, okoli 14. ure z jadralnim padalom poletel iz kraja Gemona čez mejo. Nato mu je veter na severnem grebenu Stola bočno zaprl padalo, tako da je padel z višine približno 20 metrov in se po prvih ugotovitvah lažje poškodoval.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin, poškodovanega italijanskega jadralnega padalca pa so s helikopterjem Slovenske vojske za reševanje v gorah prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Zasilno in trdo pristal

Včeraj ob 16.42 je bila policija obveščena, da se je nad plazom Slano blato nad vasjo Lokavec poškodoval jadralni padalec. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letnemu jadralnemu padalcu zaradi neugodnega vetra zmanjkalo vzgona in je zato zasilno in trdo pristal. Pri tem se je predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so ga reševalci GRS Tolmin, sekcija Ajdovščina, ustrezno oskrbeli in ga predali reševalcem NMP ZD Ajdovščina, ki so ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

S ceste zapeljal na njivo

Včeraj ob 23.55 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Dombrava-Prvačina, v kateri je bil udeležen voznik avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letni voznik avtomobila peljal po regionalni cesti iz smeri Prvačine proti Dombravi in med vožnjo zapeljal z vozišča na njivo, kjer se je nato vozilo prevrnilo in obstalo nazaj na kolesih. Voznik se v prometni nesreči ni poškodoval. Pomoč na kraju so policistom nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. V postopku so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev prometne zakonodaje bo zoper omenjenega voznika avtomobila podan obdolžilni predloga na pristojno okrajno sodišče.

Nepravilno prehitevanje

Včeraj ob 21.42 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju Šempetra pri Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do omenjene prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja 21-letnega voznika avtomobila, ki je vozil na regionalni cesti iz smeri Šempetra pri Gorici proti Volčji Dragi. V trčenju z drugim osebnim vozilom se je lažje poškodovala 20-letna sopotnica v osebnem vozilu povzročitelja prometne nesreče. Poškodovani osebi so reševalci ZD Nova Gorica nudili zdravniško pomoč, po nudeni zdravniški oskrbi je bila odpuščena v domačo nego. Policistom in reševalcem so pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Policisti so 21-letnemu vozniku v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazl 0,21 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so policisti povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Iz hiše odnesel sliki, kabel in del kotla

Danes dopoldne so policiste obvestili o vlomu v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo v enem od naselij v širši okolici Idrije. Storilec je odnesel več predmetov (del bakrenega kotla, dve sliki in bakreni kabel) in tako lastniku povzročil za približno 500 evrov škode. Idrijski policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali kazensko ovadbo.

NR


Najbolj brano