Izvlekli truplo domačina

Tolminski gorski reševalci so včeraj in predvčerajšnjim sneli padalca z drevesa, odnesli zdravila planinki, pobrali predmete ponesrečenca in iz globeli dvignili truplo domačina.

Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol
Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol

TOLMIN, KOBARID > Tolminski gorski reševalci so imeli v četrtek in včeraj kar precej dela. Najprej so morali v četrtek ponoči na pomoč poljskemu padalcu, ki je pozno zvečer po poletu z novega vzletišča pristal na vrhu drevesa na Ladrskem vrhu. Padalca so srečno rešili z drevesa, včeraj zjutraj pa so šli še po padalo.

Nekaj minut pred polnočjo so jih klicali na pomoč iz koče na Črni prsti, kjer je planinka doživela srčni napad. Proti koči sta se odpravila dva gorska reševalca in s seboj vzela zdravila, ki jim jih je dala zdravnica. Planinki, ki se je zelo slabo počutila, sta dala zdravila in z njo prebedela noč od dveh zjutraj, dokler se je zdanilo. Takrat je na Črno prst priletel vojaški helikopter z dežurno ekipo, pobral bolno planinko in jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Včeraj so tolminske gorske reševalce prosili za pomoč še policisti iz Idrije. Reševalci so se spustili v peskokop, da bi pobrali predmete, ki so tam ostali po ponedeljkovem padcu 36-letnika. Policisti so potrebovali predvsem njegov telefon. Zgodaj popoldne pa so pri Avčah iz 30-metrske globeli dvignili truplo starejšega moškega, ki je najverjetneje ponoči padel vanjo in se smrtno ponesrečil.DC


Najbolj brano