Izsiljeval prednost in čelno trčil v drugi avtomobil

Danes ob 8.26 uri se je zgodila prometna nesreča v Ajševici (v križišču za Šmihel) zaradi izsiljevanja prednosti. 28-letni voznik avtomobila je vozil na cesti iz Ajševice proti Ozeljanu in zavijal levo proti Šmihelu v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 58–letni voznik avtomobila. V čelnem trčenju sta se oba voznika laže poškodovala.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Oba voznika so oskrbeli novogoriški reševalci. Policistom in reševalcem so na kraju prometne nesreče pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Avto se je prevrnil čez streho in obstal na kolesih

V soboto ob 3.40 se je zgodila prometna nesreča na glavni cesti med Doblarjem in Podselom. 19-letni voznik je vozil avtomobil iz smeri Kanala proti Tolminu in blizu kraja, imenovanega Turški križ, izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je v levo preko vozišča na strmo brežino, kjer se je vozilo prevrnilo preko strehe in obstalo na kolesih na vozišču. Na srečo se mlajši voznik ni poškodoval. Poleg policistov in gasilcev PGD Tolmin so bili na kraju tudi reševalci, ki so voznika pregledali, vendar niso ugotovili poškodb. Policisti so 19-letniku izdali plačilni nalog.

Trčil v betonski zid

Včeraj okrog 1.30 je 24–letni voznik osebnega avtomobila znamke opel vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Kamno proti Tolminu. V naselju Gabrje je v nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal čez vozišče na levo stran, kjer je trčil v betonski zid. Voznik in 20–letna sopotnica sta kraj prometne nesreče zapustila in poiskala zdravniško pomoč v ZD Tolmin. Policisti so kasneje v postopku tudi ugotovili, da mlajši voznik ni vozil pijan. Tolminski reševalci so oba poškodovanca odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Voznik avtomobila si je prislužil plačilni nalog.

Našli ukradenega clia

V soboto so na območju Volčje Drage našli avto znamke renault clio, ki ga je neznani storilec ukradel v noči na 28. novembra v tem naselju. Policisti so avtomobil vrnili lastniku. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo spisali kazensko ovadbo

Neznanec zakuril zložene akacijeve kole ob vinogradu

Danes zjutraj so policiste obvestili o poškodovanju tuje stvari blizu Kojskega. Po sedanjih podatkih je neznani storilec med vikendom zakuril 200 akacijevih kolov, ki so jih lastniki zložili ob vinogradu. Nastalo je za približno 1200 evrov škode. Oškodovanec je podal predlog za pregon kaznivega dejanja. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Poškodovali tovornjak

V soboto ponoči so policiste obvestili o poškodovanju tovornega avtomobila v Novi Gorici. Neznanec je okoli polnoči na parkiranem tovornjaku turških registrskih številk iz neznanega vzroka razbil obe stekli na vratih vozila. V tem času je v vozilu počival 57–letni turški državljan. Nepridiprav je s kraja. Na vozilu je nastalo za približno 900 evrov škode. Tuji voznik ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja, zato bodo policisti poslali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Razbili steklo izložbe

V Idriji (Lapajnetova ulica) je v soboto neznani storilec najverjetneje s kamnom razbil steklo na izložbenem oknu enega od poslovnih prostorov in lastniku povzročil za nekaj sto evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon, zato bodo policisti poslali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Policisti posredovali zaradi družinskega spora

Včeraj ponoči so policisti v enem od naselij v Občini Kanal ob Soči obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do družinskega spora. 52-letnemu moškemu so izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano