Izsilil prednost mopedistu

Zlomljen gleženj bo 14-letnega Koprčana še nekaj časa spominjal na neprevidnega Ankarančana, zaradi katerega je v četrtek zvečer padel v krožišču pri koprskem sodišču.

V križišču pri koprskem sodišču je voznik z avtom mopedistu 
izsilil prednost. Foto: Bralec
V križišču pri koprskem sodišču je voznik z avtom mopedistu izsilil prednost. Foto: Bralec

PRIMORSKA > V četrtek ob pol osmih zvečer je 40-letni Ankarančan v krožišču pri koprskem sodišču izsilil prednost 14-letnemu vozniku mopeda, ki je zaradi tega trčil v avto in padel. Pri padcu si je zlomil gleženj. Voznika bodo policisti ovadili.

Dobro uro prej je 52-letni voznik v Ajdovščini vzvratno speljal s parkirnega prostora, nato pa nadaljeval vožnjo naprej, vendar je z zadnjim delom svojega avta rahlo oplazil desni del zadnjega odbijača drugega avta. V njem je ob robu ceste takrat sedel 58-letni voznik. Mlajši je po tesnem srečanju zbežal s kraja nesreče, vendar so imeli policisti dovolj informacij, da so ga kmalu izsledili in ga kaznovali.

Nekaj minut pred poldnevom je na cesti v Podselu na Tolminskem med srečevanjem z drugim tovornjakom 37-letni voznik zapeljal preveč v desno in razbil desno vzvratno ogledalo. Nasproti mu je namreč pripeljal 34-letni Poljak, ki je s svojim tovornjakom vozil iz Kanala proti Tolminu in v Podselu zapeljal nekoliko preveč v levo. Voznik drugega tovornjaka je preprečil, da bi se tovornjaka oplazila, zapeljal v desno in pri tem razbil steklo. Policisti so Poljaka kaznovali. DC


Najbolj brano