Izposojeni avtodom po nekaj dneh naprodaj v Nemčiji

Na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča sta končno skupaj sedla Celjana, ki jima tožilstvo očita goljufijo, saj naj bi posredovala pri izposoji novejšega avtodoma, ki je bil nato naprodaj v Nemčiji. Obtožena očitke zavračata in se skušata oprati krivde.

Celjana sta obtožena goljufije, saj je bil avtodom, ki sta si ga izposodila v Rožni Dolini, naprodaj v Nemčiji.
Celjana sta obtožena goljufije, saj je bil avtodom, ki sta si ga izposodila v Rožni Dolini, naprodaj v Nemčiji. 

NOVA GORICA > Ko je v četrtek že skoraj kazalo, da se bo glavni obravnavi spet izmuznil prvoobtoženi, 33-letni Goran M., so ga policisti v Celju le izsledili in ga privedli na novogoriško okrožno sodišče. Tožilstvo mu očita kaznivo dejanje goljufije, ki naj bi jo zakrivila skupaj s soobtoženim Primožem F. Oba sta že stara znanca policije z zajetnim kazenskim seznamom.

Iz Rožne Doline v Nemčijo

Junija 2012 naj bi si v Rožni Dolini izposodila novejši avtodom, vreden 58.000 evrov, ki je bil čez nekaj dni naprodaj v Nemčiji za 35.900 evrov. Bil je že prepisan in registriran na Tanjo B. ter opremljen z nemškimi registrskimi oznakami. Da pri tem nekaj očitno ni v redu, so zaznali nemški policisti. Prišli so na sled turškemu državljanu, ki naj bi pod drugim imenom prek oglasa prodajal omenjeni avtodom fiat ducato. Nemudoma so poklicali lastnika avtodoma Damirja P., pri katerem naj bi ob izteku najema eden od obtoženih še podaljšal najem vozila.

Ta teden se je tako končno začelo sojenje obtoženima Celjanoma, ki krivde po obtožbi ne priznavata, sta se pa zagovarjala. Prvoobtoženi Goran M. je povedal, da soobtoženega Primoža F. pozna že 20 let in da mu je zaupal, zato je ugodil njegovi prošnji in si na svoje ime izposodil avtodom zanj, ker naj bi Primožu F. odvzeli vozniško dovoljenje. Kot je povedal, naj bi ga do Rožne Doline pripeljal Primož F., ki naj bi že prej poravnal 1035 evrov kavcije ter mu izročil preostanek denarja, potrebnega za izposojo. Ko je uredil vso potrebno dokumentacijo, sta se - Goran M. z avtodomom in Primož F. z avtomobilom - odpeljala proti Celju.

Prvi obvestil policiste, drugi ne ve nič

Na parkirišču pred blokovskim naseljem, kjer sta oba živela, naj bi Goran M. ključ avtodoma izročil Primožu F. in odšel domov. Ko se je približeval datum izteka izposoje, je Goran M., ki naj bi bil tedaj sicer odvisnik od trdih drog, klical Primoža F., a se mu je ta izmikal. Ko ga je končno priklical, naj bi mu Primož F. zatrdil, da je še za nekaj dni podaljšal najem. Ker ga je prijatelj še naprej ignoriral, je Goran M. v svojem zagovoru zatrdil, da je o zadevi obvestil policiste.

“Poznal sem ga kot v redu človeka. Nisem vedel, da se ukvarja s tem,” je dejal. Skupaj naj bi si sicer izposodila še neko drugo vozilo, ki ga prav tako nista vrnila do dogovorjenega roka.

Drugoobtoženi Primož F. je bil v svojem zagovoru kratek. Poudaril je, da obtožbe iz obtožnice ne držijo, prav tako ne zagovor prvoobtoženega. “S tem, ko krivdo vali name, se želi oprati svoje krivde. Jaz z avtodomom nimam nič, nič ne vem o njem in vse skupaj je laž,” je dejal ter zatrdil, da ga je le enkrat peljal v bližino Krškega, kjer si je izposodil peugeota.

Sodišče je kot pričo zaslišalo tudi kriminalista Uroša R., kateremu naj bi prvoobtoženi zaupal, v kakšni godlji se je znašel, a tega ni mogel z gotovostjo potrditi, saj se dogodkov izpred skoraj treh let ni spomnil več.

Čigava zgodba drži in čigava ne, bo sodišče odločalo v nadaljevanju, saj bo zaslišalo še nekaj prič, med drugim tudi vpletene, ki so v Nemčiji prodajali omenjeni avtodom in katerim so že sodili na nemškem sodišču.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano