Izolski reševalec pobegnil s kraja nesreče

Reševalno vozilo je na glavni cesti med Idrijo in Godovičem kljub ovinkasti cesti in neprekinjeni črti prehitevalo tovornjak. Prišlo je do manjše prometne nesreče, voznik reševalnega vozila pa je s kraja nesreče pobegnil. Po naših podatkih gre za reševalno vozilo izolske reševalne postaje, kdo je voznik, pa še ni znano.

Prometno nesrečo med Godovičem in Idrijo je povzročilo izolsko reševalno vozilo, voznik pa je pobegnil s kraja nesreče.  Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa
Prometno nesrečo med Godovičem in Idrijo je povzročilo izolsko reševalno vozilo, voznik pa je pobegnil s kraja nesreče.  Foto: Tomaĺľ Primoĺľiäť/Fpa

IDRIJA, IZOLA > “Idrijski policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev zoper pobeglega voznika reševalnega vozila zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali,” pojasnjuje tiskovni predstavnik policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Nesreča se je zgodila minuli petek. O prometni nesreči na glavni cesti med Godovičem in Idrijo je bila policija obveščena ob 17. uri. “Po dosedanjih ugotovitvah je 23-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, vozil iz smeri Idrije proti Godoviču. Med vožnjo ga je na ovinkasti cesti čez neprekinjeno ločilno črto pričel prehitevati neznani voznik reševalnega vozila. Takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno po svoji strani pripeljal voznik osebnega vozila, ki se je, da bi preprečil trčenje, z vozilom umaknil skrajno desno. Voznik reševalnega vozila je sunkovito zavil v desno in pri tem z bočnim desnim delom vozila trčil v levo stransko ogledalo tovornega vozila,” so nesrečo opisali na novogoriški policijski upravi.

V nesreči k sreči ni bil nihče poškodovan. Tudi voznik avtomobila znamke citroen xsara picasso, ki je pravilno pripeljal nasproti, se je uspel nepoškodovan umakniti ob rob cestišča. Na novogoriški policijski upravi so pojasnili še, da so idrijski policisti ob zbiranju podatkov do sedaj ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil voznik reševalnega vozila iz enega od zdravstvenih domov z območja Istre.

Evgenij Komljanec, direktor Zdravstvenega doma Izola, pod katerega sodi tudi izolska reševalna postaja, je za Primorske novice potrdil, da so bili policisti tudi pri njih in da je eno od njihovih vozil poškodovano. Na naše vprašanje, ali je torej voznik reševalnega vozila, ki je povzročil prometno nesrečo, zaposlen pri njih, pa ni želel odgovoriti, češ da poteka intenzivna interna preiskava in da zato na tovrstna vprašanja ne more odgovarjati.

Prav tako ni želel povedati, ali in kako bodo ukrepali zoper voznika, ki je med vožnjo kršil prometne predpise, nato pa celo pobegnil s kraja nesreče. “Kot sem že omenil, smo uvedli interno preiskavo. Ko bo ta zaključena, bomo skladno s tem tudi ustrezno ukrepali. Karkoli bi rekel zdaj, bi bilo preuranjeno, saj moramo najprej natančno ugotoviti, kaj točno se je zgodilo,” še pravi Komljanec.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano