Izolski policisti iščejo serijskega vlomilca

Nedeljsko jutro je v Izoli razkrilo, da je bil v zavetju noči na delu serijski vlomilec. Vlomil je v enajst avtomobilov, ki so bili v Kraški ulici parkirani v bližini nogometnega stadiona in čez cesto na zelenici tamkajšnje diskoteke.

V noči na nedeljo so v Izoli vlomili v enajst avtomobilov.  Foto: STA
V noči na nedeljo so v Izoli vlomili v enajst avtomobilov.  Foto: STA

PRIMORSKA > V nedeljo zjutraj so lastniki avtomobilov, ki so jih parkirali v bližini stadiona in izolske diskoteke Gavioli, kjer je bil konec tedna koncert, policistom drug za drugim prijavljali, da so jim ponoči vlomili v vozila. Neznanec je na avtomobilih najprej razbil stekla in nato iz notranjosti ukradel, kar je bilo vrednega. Skupaj je oškodoval 14 ljudi. Iz avtomobilov različnih registracij so izginili osebni predmeti, dokumenti, dve avtomobilski navigacijski napravi, avtoradio in mobilna telefona.

Izolski policisti so v nedeljo opravili ogled in nadaljujejo s preiskovanjem okoliščin ter iskanjem storilca (ali storilcev).

Spet so bili na delu tudi avtocestni tatovi, tokrat na počivališču Lom. Bolgarski par je v soboto zgodaj zjutraj šele na počivališču Ravbarkomanda ugotovil, da so ju med počitkom na počivališču Lom neznanci okradli. Iz avtomobila je izginila ženska torbica, v kateri je imela Bolgarka prenosni telefon, 500 evrov, vozniško dovoljenje, bančno kartico in rezervni ključ avtomobila. Tatovi so jo oškodovali za 700 evrov.

V noči na soboto je nepridiprav vlomil v garažo koprskega bloka. Spraznil je nekaj gasilnih aparatov in povzročil za približno tisoč evrov škode. Na Markovcu je neznanec vlomil v poljsko barako, ukradel je sesalec in visokotlačni čistilec, vredna približno 300 evrov.

Postojnski policisti iščejo neznanca, ki je vlomil v tamkajšnji bar. Iz blagajne je ukradel denar in lastnikom povzročil 1100 evrov škode.

Tatovi so okradli tudi dve turistki. V petek so Italijanki v eni od postojnskih restavracij izmaknili torbico, v kateri je imela 50 evrov, tablični računalnik samsung, bančne kartice in dokumente. Oškodovali so jo za 500 evrov. Brez torbice je ostala tudi turistka v Portorožu. V njej je imela ključe, očala, denarnico s 500 evri, bančne kartice in dokumente ter kartico hotelske sobe.

V Šempetru pri Gorici je tat vlomil v parkiran BMW. Iz notranjosti je ukradel volanski obroč z zračno blazino, multifunkcijski zaslon z navigacijo in potovalni računalnik. Lastniku je tat povzročil 5000 evrov škode.

V Kromberku so minuli konec tedna vlomili v rovokopač in ukradli približno 200 litrov dizelskega goriva. Pred lokalom v Plešivem je neznanec vlomil v avto in ukradel nahrbtnik, katerem je imela lastnica računalnik. Tat jo je oškodoval za 1200 evrov. SP


Najbolj brano