Izolan grozil z nožem

V soboto dopoldne so policisti intervenirali v Izoli. 35-letni domačin je namreč pod vplivom alkohola grozil z nožem. Policisti so ga obvladali, zdravnik je odredil hospitalizacijo.

Fotografija je simbolična. Foto: Gpu
Fotografija je simbolična. Foto: Gpu

PRIMORSKA > V petek nekaj minut pred 22. uro se je v Šmarjah zgodila manjša prometna nesreča. 48-letna voznica je pri speljevanju s parkirišča z zadnjim delom trčila v parkirano vozilo 30-letnika. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odločno odklonila, nato pa je želela s kraja pobegniti. 48-letnici so nato odredili še pridržanje. Ker je policiste žalila in jih zmerjala, so ji izdali plačilni nalog, odvzeli so ji tudi vozniško dovoljenje in sledi ji obdolžilni predlog.

Našli ukradena punta

Policisti so v soboto dopoldne v Divači ustavili dve vozili znamke fiat punto s srbskima registrskima številkama, za kateri so policisti ugotovili, da sta bili ukradeni v Italiji. Voznika, oba državljana Srbije, so pridržali, sledi jima kazenska ovadba.

Hrvat vijugal po cesti

V soboto zvečer je iz Seče proti hrvaški meji vozil osebni avtomobil, ki je po pričevanju očividcev nevarno vijugal po cesti. Na mejnem prehodu so policisti ustavili 59-letnega Hrvata in ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Koprčan s heroinom

V noči iz sobote na nedeljo so koprske policiste kontaktirali italijanski varnostni organi in jih obvestili, da na mejnem prehodu Škofije niso uspeli ustaviti voznika belega osebnega avtomobila, ki je nadaljeval vožnjo proti Kopru. Koprski policisti so ga ujeli na Bivju. 38-letni Koprčan je policistom izročil zavitek, v katerem je bil heroin, pri sovoznikovem sedežu je imel tudi gumijevko. Oboje so mu zasegli. Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je zavrnil. Sledi mu še obdolžilni predlog.

Trik s pnevmatikami še vedno deluje

Isto noč je državljan Makedonije policistom prijavil drzno tatvino na Barju. Makedonec se je pripeljal na počivališče Barje pri Ljubljani, smer Koper. Vozilo je parkiral in legel k počitku na zadnje sedeže, vozilo pa z notranje strani zaklenil. Čez nekaj časa je do njegovega vozila pristopil neznani moški, potrkal po strehi vozila in oškodovancu pokazal na zadnjo desno pnevmatiko. Pri tem ga je pozval naj izstopi iz vozila, kar je tudi storil. Odšel je do zadnje desne pnevmatike, kjer mu je neznani moški pokazal, da na ventilu pnevmatike nima pokrovčka. V tem času je do voznikovih vrat pristopil drugi neznani moški, ki je ukradel denarnico, v kateri je imel italijansko osebno izkaznico, makedonsko osebno izkaznico, bančno kartico in gotovino v različnih valutah. Neznanca sta jo ucvrla neznano kam.

Tatova v koprski trgovini

Včeraj popoldne je varnostnik iz ene od koprskih trgovin prijavil tatvino različnega blaga. Peš je sledil neznanemu moškemu, nato ga je izgubil. Policisti so kmalu za tem izsledili moškega in žensko, ki sta ukradla za 284 evrov različnih artiklov. Sledi jima kazenska ovadba.

Vlomilec v Sežani

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel dva stara kovanca iz dobe Franca Jožefa. Lastniki so oškodovani za 450 evrov.

NR


Najbolj brano