Izola in Koper polna specialcev

Izola je okrog poldneva postala prizorišče obsežne kriminalistične preiskave. Na več lokacijah je bilo moč srečati oborožene policiste specialne enote in kriminaliste, ki so izvajali hišne preiskave in so bili na lovu za člani kriminalne združbe.

Na izolski pasji plaži so okrog 14. ure prijeli enega od članov 
kriminalistične združbe. Foto: Sijan Pretnar
Na izolski pasji plaži so okrog 14. ure prijeli enega od članov kriminalistične združbe. Foto: Sijan Pretnar

ISTRA > O podobnih prizorih prihajajo informacije tudi iz Kopra, denimo iz Ulice 15. maja. Iz koprske policijske uprave so za zdaj sporočili le, da se “na širšem območju PU Koper izvajajo policijske aktivnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo s področja organizirane kriminalitete. Aktivnosti se izvajajo na več različnih lokacijah po obalnem območju”. Več bodo povedali šele, ko bo preiskava zaključena.

Policisti so v Izoli poklicali na pomoč celo potapljače. Na tako imenovani pasji plaži naj bi prijeli enega od iskanih kriminalcev. Tja so poleg potapljačev prispeli tudi reševalci.

Očividka je na policijsko zasedo naletela tudi ob parkirišču pri ladjedelnici. “Z rolerji sem se vračala iz Kopra, ko sem pri ladjedelnici nenadoma naletela na filmski prizor - vsepovsod so bili polno opremljeni specialci. Eden je pristopil k meni in mi rekel, naj ne prečkam ceste na prehodu za pešče, ampak naj uberem drugo pot. Na cesti sem opazila bel avto z italijansko registracijo, ob njem pa dva moška v civilu, ki sta skušala z avta sneti registrske tablice,” je povedala za Primorske novice.

Drugi očividec, ki je bil kriminalistični preiskavi priča v Kopru, pa nam je povedal, da ga je v Ulici 15. maja pri krožišču ob Mlinotestu po levi prehitel črn BMW 7. “Nič mi ni bilo jasno. Nasproti njega se je pripeljal avto, ta v BMW-ju pa je zavil na kolesarsko stezo in peljal dalje ... Zavil je mimo Mlinotesta proti podvozu, ki pelje proti turbo krožišču, in ker je bilo zaprto, je parkiral avto na parkrišču. Izstopil je iz avta in na vso moč stekel proti obvoznici. Čez 30 sekund je pripeljala mimo marica, polna zamaskiranih specialcev.”

Koprski kriminalisti iščejo 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, ki je osumljen več uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Po podatkih TV Slovenija naj bi se ukvarjal z mamili, orožjem in nezakonitimi prebežniki. Več o tem: Kriminalisti iščejo Shqiprona Hoxhaja

Spletno uredništvo


Najbolj brano