Izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na dvorišče in trčil v ograjo

Včeraj okoli 3. ure je 29-letni voznik avtomobila vozil po cesti iz smeri Rožne Doline proti Ajševici. Med vožnjo je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste na dvorišče ene od hiš. Pri tem je poškodoval ograjo, vozilo pa je bilo nevozno in močno poškodovano. Policisti bodo zoper 29-letnega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Danes malo pred 7. uro je bila Policija obveščena o požaru v kurilnici hiše v Solkanu. V kurilnici je zagorelo zaradi okvare oziroma kratkega stika v električni omarici. Kasneje so gasilci JZ GRD Nova Gorica požar pogasili, v požaru je nastala materialna škoda.

Povzročitelj nesreče je peljal dalje

V soboto nekaj minut po polnoči so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom v križišču med Cankarjevo in Erjavčevo ulico v Novi Gorici. Policisti so ugotovili, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega vozila, ki je vozil po Cankarjevi ulici, v omenjenem križišču zavijal desno in pri tem izsilil prednost drugemu 25-letnemu romunskemu vozniku avtomobila, ki je pravilno pripeljal po Erjavčevi ulici. Povzročitelj prometne nesreče se ni ustavil in je odpeljal naprej v smeri Italije. V prometni nesreči se ni nihče poškodoval, nastala je materialna škoda. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, mu bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Poškodovali vozilo

Včeraj so bili policisti s strani oškodovanca obveščeni o nedavnem poškodovanju osebnega vozila znamke renault twingo, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru na Cankarjevi ulici v Novi Gorici.

Pri ogledu omenjenega vozila je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval zadnji odbijač in zadnjo levo luč na omenjenem osebnem vozilu.

Nesreča na hitri cesti

Danes ob 5.31 uri je bila Policija obveščena o prometni nesreči na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim. 28-letna voznica je zaradi okvare osebnega vozila parkirala na SOS izogibališču hitre ceste na relaciji Vipava - Razdrto. Ker ni dovolj zategnila ročne zavore, se je vozilo premaknilo na vozišče. V tistem trenutku je iz smeri Vipave pripeljala 43-letna voznica avtomobila in trčila v zadnji del omenjenega avtomobila. Na srečo se nihče ni poškodoval. Policisti so 28-povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Napihal je

Policisti so v soboto ponoči v Idriji ustavili 60-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

NR


Najbolj brano