Izdajali so se za kurirje in kradli pakete

Izdajali so se za kurirje oziroma dostavljalce najbolj znanih zasebnih podjetij za dostavo pošiljk, vendar so bili v resnici tatovi, ki so s krajo pošiljk zaslužili približno 300.000 evrov.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST, NEAPELJ > Tolpi štirih Neapeljčanov - 38-letnega A.R., 33-letnega C.C., 48-letnega R.P. in 29-letnega S.S. - so prišli na sled karabinjerji operativnega oddelka poveljstva v Ul. Hermet v Trstu, ki so s pomočjo neapeljskih kolegov v prestolnici Kampanije in pri Caserti aretirali četverico, od katere se zdaj trije člani nahajajo v hišnem priporu, četrti pa je v zaporu, poroča Primorski dnevnik.

Kako so delovali? V trgovinah, kjer je le malo prej kurir kakega zasebnega podjetja dostavil pošiljko, so se predstavili kot kurirji omenjenega podjetja in dejali, da morajo pošiljko prevzeti nazaj, kot razlog pa navedli domnevne napake pri dostavljanju ali pa probleme v zvezi s kakovostjo blaga. Na ta način so od septembra 2014 do marca 2015 obiskali 19 trgovin s konfekcijami, mobilno telefonijo in kozmetiko, v sedmih mesecih pa je tolpi uspelo izmakniti blago v skupni vrednosti okoli 300 tisoč evrov. Pri tem pa niso bili dejavni le v Trstu, ampak tudi v pokrajinah Ancona, Ascoli Piceno, Asti, Bergamo, Brescia, Firence, Milan, Novara, Pavia, Turin, Trento, Varese in Verona.

Poleg omenjene četverice pa so v Bologni karabinjerji prišli na sled tudi petemu članu tolpe, ki so ga ovadili na prostosti, saj želijo njegovo vlogo dodatno poglobiti. Šlo naj bi za uslužbenca enega od podjetij za dostavo, ki naj bi imel nalogo preprečevati ugotavljanje provenience ukradenega blaga, s tem da je spreminjal embalažo in etikete, še dodaja Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano