Iz zaklenjene garaže so ukradli traktor

V naselju Draga je neznani storilec ponoči iz zaklenjene garaže ukradel traktor znamke Same Solaris 55, rdeče barve, letnik 2008, vreden približno 15.000 evrov. Traktor ima registrsko oznako GO 42-2A. Izmaknil je tudi dve motorni žagi in ročno orodje.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Na Tolminskem so policisti ponoči, malo pred 2. uro, ob glavni cesti med nadzorom prometa hoteli ustaviti 48-voznika osebnega avtomobila, ki pa znaka policistov ni upošteval in je peljal naprej v smeri Poljubinja. Policisti so ga kmalu zatem izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 1,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje

Jadralni padalec zasilno pristal na drevesu

Na območju planine Kobala na Tolminskem je včeraj malo po poldnevu 53-letni Britanec z jadralnim padalom zasilno pristal na drevesu. Vzletel je z vzletnega mesta na Kobali, med letom pa mu je na vzhodni strani planine približno 150 metrov pod vzletiščem veter zaprl padalo. Ob zasilnem pristanku na drevesu - obvisel je približno deset metrov nad tlemi - se na srečo ni poškodoval. Na tla so mu pomagali pripadniki GRS Tolmin.

Na Bovškem se je poškodovala mlajša planinka

Na Zapotoškem vrhu blizu vasi Trenta je 23-letni planinki v soboto padla na nogo skala in jo poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli bovški gorski reševalci, nato jo je dežurna ekipa GRS z Brnika z vojaškim helikopterjem prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Češka motoristka je bila prehitra

Na glavni cesti med vasjo Trenta in Vršičem je včeraj okrog 14. ure padla in se poškodovala 35-leta češka motoristka. Med vožnjo proti Vršiču je v 37. ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala levo ter se zaletela v osebni avtomobil, s katerim se je pravilno iz nasprotne smeri peljal 45-letni voznik, državljan Izraela. Motoristko, ki je utrpela udarec v levo nogo, so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz tolminskega zdravstvenega doma. Bovški policisti pa so ji zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano