Iz stanovanja ji je ukradla torbico

V soboto dopoldne je policija prejela prijavo, da je neznana ženska, ki je prišla v stanovanje, da bi prevzela nepravilno delujoči aparat, starejši občanki v Luciji ukradla torbico. V torbici je imela občanka osebne dokumente, bančne kartice in 1350 evrov.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

PRIMORSKA > V petek ob 23.33 so policisti Na Fernetičih ustavili voznika tovornega vozila mercedes, ki ga je vozil 63-letni državljan Italije. Pri preverjanju preko evidenc so ugotovili, da je bilo vozilo 8. maja letos ukradeno v Italiji. Policisti so mu odvzeli prostost in zasegli vozilo. Po zaslišanju je bil izpuščen, sledi mu kazenska ovadba.

Vozili sta se oplazili

Danes nekaj minut po 12. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči blizu naselja Srpenica na Bovškem, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letni voznik avtomobila peljal iz smeri Bovca proti Srpenici. V Sušcu je med voznikom osebnega avtomobila in neznanim motoristom prišlo do oplaženja, pri čemer se je na osebnem vozilu poškodovalo ogledalo. Policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Napihala sta

Včeraj okrog pol ene ure v nočnem času so policisti v Biljah ustavili 61-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika osebnega vozila - kršitelja cestnoprometnih predpisov pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj pozno zvečer so policisti v Idriji ustavili 32-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper voznika zaradi kršitve prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kršil javni red in mir

Včeraj v zgodnjih večernih urah je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru pred eno od hiš v Tolminu. Ugotovljeno je bilo, da je javni red in mir kršil 66-letni moški, ki je pred prihodom policistov kraj zapustil. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Iz lokala odnesel denar in pijačo

Včeraj zjutraj je bila policija obveščena o vlomu skozi vhodna vrata gostinskega lokala v Ajdovščini. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil v blagajno in ukradel blagajniški minimum in nekaj steklenic žgane pijače. S tem je lastniku povzročil za približno 200 evrov škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo ajdovski policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Nasilje v družini

V soboto so policisti v bližnji okolici Nove Gorice obravnavali nasilja v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti 49-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju in o tem obvestili pristojne institucije. Novogoriški policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev in v skladu z usmeritvami pristojnega novogoriškega Okrožnega državnega tožilstva v zvezi s sumom navedenega kaznivega dejanja zoper omenjenega osumljenca ustrezno ukrepali.

V petek zvečer so piranski policisti obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

Neznanec ukradel senzor

Bovški policisti so pred kratkim obravnavali tatvino senzorske naprave, ki zaznava sprožitev zemeljskega plazu v okolici vasi Log pod Mangartom. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju z vozilom pripeljal do ovčje planine pod Mangartom ter zapeljal po gozdni cesti do zemeljskega plazu Stože, kjer je kovinski drog s senzorsko napravo. Nepridiprav si je poleg omenjene naprave prilastil tudi druge predmete (radijsko postajo znamke motorola GM 340, akumulator, samonosni električni kabel v dolžini 250 metrov, več kosov bakrenega kabla za ozemljitev, dva kovinska napenjalca) in s tem povzročil za več tisoč evrov materialne škode. V zvezi z obravnavanim primerom bodo bovški policisti na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Policisti pozivajo vse, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem, da pokličejo policiste Policijske postaje Bovec (Dvor 44 a, 5230 Bovec, telefon: (05) 389 68 50, elektronski naslov: pp_bovec.pung@policija.si) ali se zglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Sumijo, da gre za heroin

Včeraj popoldne so policisti na območju Nove Gorice trem osebam, starim 24, 41 in 47 let (vsi moški so državljani Italije), zasegli manjšo količino snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjene italijanske državljane uvedli hitri postopek z odločbo.

Neznanec požagal limono

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o sumu kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v Mirnu, kjer je neznanec lastniku požagal drevo limone in mu s tem povzročil za približno 100 evrov škode. Ker je oškodovanec odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Skuterist trčil v peško

V petek popoldan je bila policija obveščena, da je 63-letna Koprčanka iskala pomoč v izolski bolnišnici. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da se je na trgu Brolo na prehodu za pešce vanjo zaletel neznan skuterist in jo lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je kolo s pomožnim motorjem vozil 17-letni Koprčan. Po nesreči sta si sicer izmenjala podatke, vendar je odpeljal, ker oškodovanka ni bila vidno poškodovana. Mladoletnemu povzročitelju sledi obdolžilni predlog.

Motorist ni upošteval pravil varne vožnje

V soboto ob 21.45 je policijo poklical udeleženec prometne nesreče in povedal, da so jih cesti proti MP Starod trije motoristi prehitevali. Med prehitevanjem so odbili levo zunanje vzvratno ogledalo in odpeljali naprej. Policisti so na kraju ugotovili, da je 31-letni voznik motornega kolesa z okolice Materije peljal od Obrova proti Starodu. Pri naselju Hrušica je začel prehitevati pred seboj vozeče osebno vozilo, katerega je v isti smeri vozil 51-letni državljan Hrvaške. Motorist ni upošteval pravil varnega prehitevanja, zato je zaradi neprimerne bočne razdalje med voziloma prišlo do trka z ogledaloma. Voznika sta se nato ustavila v naselju Hrušica, o krivdi pa se nista mogli dogovoriti. Med postopkom je motorist kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je policist odredil strokovni pregled, ki ga je odločno odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog.

Vozil pijan

V nedeljo ob 2.43 je bila policija obveščena, da iz izolskega mandrača proti centru pelje voznik belega osebnega avtomobila, ki je pod vplivom alkohola. Policisti so ustavili 47-letnega domačina, ki mu je alkotest pokazal 1,03 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in sledi mu obdolžilni predlog.

Kradli v Ankaranu

V nedeljo je v Ankaranu nekdo iz več hotelskih oziroma bungalovov gostom, državljanom Hrvaške, ukradel denar. Skupaj je odnesel 3000 evrov, ročni uri in športne copate. Na parkirišču ob plaži v Ankaranu pa je iz avtomobila nekdo ukradel obe meglenki in prednjo masko vozila. Škode je za 400 evrov.

Zapeljal na nasprotni vozni pas

V nedeljo ob 19.29 je 51-letni Sežančan vozil avto od Senožeč proti Štorjam, kjer je zapeljal na nasprotni vozni pas in nato na bankino. Vozilo se je obrnilo in zapeljalo na drugi pas, proti Sežani. Voznik je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog. Odvzeto mu je bilo tudi vozniško dovoljenje.

Kradel iz zaklenjene omarice

V nedeljo je v Portorožu nekdo državljanu Italije iz zaklenjene garderobne omarice pred savno ukradel mobilnik I-phone 5, vreden 500 evrov.

Vlomili v pralnico

Nekdo je ponoči v prostih pralnice v Ankaranu vlomil v dva pralna stroja oziroma predala za gotovino. V enega mu je uspelo vlomiti, v drugega pa ne. Skupna škoda zaradi poškodb na pralnih strojih je 1000 evrov.

Izpred hiše ukradli skuter

Ponoči je nekdo izpred hiše v Piranu ukradel registrirani skuter malaguti F12, rdeče barve, reg. KPTH-xx, star 10 let.

NR


Najbolj brano