Iz koprske zlatarne ukradli večjo količino zlata in zlatih izdelkov

Ob 3.13 so policiste obvestili o vlomu v koprsko zlatarno. Za zdaj še neznani storilci so ukradli večjo količino zlata in izdelkov iz zlata. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

PRIMORSKA > V Strunjanu je nekdo vlomil v lokal na plaži in ukradel pijačo v vrednosti 150 evrov.

V Fiesi je nekdo vlomil v bar na plaži in ukradel blagajniški minimum.

Nasilnežu prepoved približevanja

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu partnerju so izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili. Enako kaznivo dejanje so obravnavali tudi koprski policisti.

Izginila motorna žaga

V Sv. Petru je nekdo iz barake ukradel motorno žago znamke Alpine, bele barve, s tem pa domačina oškodoval za 130 evrov.

Iz hiše odnesli za 2000 evrov zlatnine

V Tribanu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je stanovanje in ukradel zlatnino, s čimer je lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Pijan padel s kolesom

Včeraj ob 22. uri so policiste obvestili, da je v Luciji nekdo padel s kolesom. Policisti so na kraju ugotovili, da je padel 57-letni Pirančan, ki se je v nesreči laže poškodoval. Odrejen alkotest mu je pokazal 1,26 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Ker se z rezultatom ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled v izolski bolnišnici.

Z avtom zapeljal v brežino

Danes ob 8.25 se je na glavni cesti Solkan-Plave zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti so ugotovili, da je 74-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Kanala proti Solkanu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v brežino. Z avtom je obstal na vozišču. V prometni nesreči se ni poškodoval, zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa so mu izdali plačilni nalog.

Trčil v robnik in pristal na strehi

Včeraj ob 20.30 se je zgodila prometna nesreča pred Črnim Vrhom. 64-letni voznik avtomobila je peljal iz smeri naselja Strmec proti Črnemu Vrhu. Tik pred naseljem je v ostrem levem ovinku zaradi vožnje po levi strani s prednjo levo pnevmatiko zadel robnik in zapeljal z vozišča na brežino, kjer je avto obrnilo na streho. Voznik se ni poškodoval. Poleg idrijskih policistov in reševalcev so bili na kraju prometne nesreče tudi gasilci, ki so nudili pomoč. Policisti so zaradi kršitve prometne zakonodaje vozniku avtomobila izdali plačilni nalog.

Poškodoval tablo za označevanje višine

Včeraj popoldne je voznik tovornega vozila oziroma kombija znamke renault zadel tablo za označevanje višine na vhodu v garažno hišo večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici in jo poškodoval. S kraja je odpeljal ne da bi nudil podatke oškodovancu. Ko bodo policisti voznika izsledili, mu bodo izdali plačilni nalog.

S tovornjaka ukradli tablice

Danes zjutraj so novogoriške policiste obvestili o tatvini obeh registrskih tablic s tovornega vozila znamke iveco, ki je bilo parkirano na območju naselja Vitovlje v okolici Nove Gorice. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Vlomilca zalotili pri “delu”

Včeraj zjutraj so policiste obvestili, da so pri vlomu v enega od gostinskih lokalov v okolici Nove Gorice zalotili mlajšega moškega. Mladoletnik je vlomil skozi okno. Po sedanjih ugotovitvah je nastalo za približno 100 evrov škode. Mladoletniku so na podlagi zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost, novogoriški policisti ga bodo kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradel pozabljeno denarnico

Včeraj zgodaj popoldne so policiste obvestili o sumu storitve kaznivega dejanja zatajitev v enem od lokalov v Novi Gorici. Oškodovanec je v sanitarnih prostorih lokala pozabil denarnico, v kateri je poleg dokumentov imel približno 150 evrov gotovine. Ko se je kasneje vrnil v lokal, denarnice ni bilo več. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Ukradli bakrene žlebove

Neznani storilec je v zadnjih dneh na območju Robidišča iz objekta ukradel približno 20 tekočih metrov bakrenih žlebov. Lastniku je povzročil za približno tisoč evro škode.

Med nadzorom izdali tri plačilne naloge in zasegli moped

Včeraj so imeli policisti na območju Istre med 9. in 16. uro nadzor nad vozniki enoslednih vozil. Ustavili so 51 vozil (mopedov in koles s pomožnim motorjem). Izdali so tri plačilne naloge in v enem primeru moped zasegli, ker voznik ni imel vozniškega dovoljenja.


Najbolj brano