Iz kanjona na helikopter

Aktivno, še posebej adrenalinsko preživljanje počitnic se lahko konča tudi s poškodbami. To se je v sredo zgodilo Belgijki, ki se je udeležila soteskanja v potoku Sušec. Bovški gorski reševalci v teh dneh pomagajo tudi planincem, ki se izgubijo med občudovanjem lepot slovenskih gora.

Pri soteskanju se je poškodovala belgijska turistka. Foto: Mateja Mazgan, Arhiv Jrs
Pri soteskanju se je poškodovala belgijska turistka. Foto: Mateja Mazgan, Arhiv Jrs

BOVEC, KOBARID > V sredo okoli 17. ure se je v potoku Sušec pri soteskanju poškodovala 44-letna belgijska turistka. Udarila se je v bok in si poškodovala nogo. Na pomoč je odhitelo osem bovških reševalcev, nato pa so poškodovano Belgijko s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Že pred tem so bovške gorske reševalce klicali, ker se je na poti od Vršiča proti Špički izgubila planinka. Vodja bovških gorskih reševalcev Tine Cuder nam je povedal, da je planinko usmeril proti pravi poti. Zmenila sta se, da se bosta čez približno uro znova slišala. Medtem je na Polovniku padel padalec, ki se k sreči ni poškodoval. Dežurna ekipa gorske reševalne službe z Brnika ga je varno pospremila v dolino, sproti pa so se ustavili še pri planinki, ki je zašla na Vršiču in tudi njo odpeljali na varno.

Pred dnevi so bovški gorski reševalci že pomagali planincema, ki sta se ponoči izgubila, kar kaže, da se planinci pred potjo v gore očitno na to ne pripravijo dovolj dobro in na zemljevidu niti ne preverijo natančno ture, ki so si jo izbrali.

Včeraj popoldne se je na Kobariškem Stolu pri padcu poškodoval gorski kolesar. SP


Najbolj brano