Iz hiše v Novem Polju danes odpeljali še 3000 kilogramov kemikalij

Policija je danes končala aktivnosti, povezane z odkritjem nevarnih snovi v hiši v Novem Polju, in preklicala ukrep omejitve gibanja za tretje osebe. Nevarne snovi so primerno zavarovali in varno pripeljali na različne lokacije, del snovi pa so uničili, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Preiskovalni sodnik je v torek po zaslišanju 72-letnemu osumljencu odredil pripor. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters
Preiskovalni sodnik je v torek po zaslišanju 72-letnemu osumljencu odredil pripor. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

LJUBLJANA > Sama preiskava in preverjanje okoliščin dogodka v ljubljanskem Novem Polju se nadaljuje, so v sporočilu za javnost še pojasnili na policijski upravi.

Policisti so v nedeljo popoldne dobili obvestilo o nasilju v družini v ljubljanskem Novem Polju. Ko so prišli na kraj, je v hiši zaprt moški začel groziti, da bo zažgal hišo. Polil jo je z vnetljivo tekočino in zanetil ogenj ter hišo zapustil. Požar so pogasili gasilci.

Že v torek so policisti pojasnili, da se evakuirani stanovalci iz okolice hiše v Novem Polju lahko vrnejo v svoje domove, a je na območju še vedno veljala omejitev gibanja. Iz hiše so v torek odstranili približno 1000 litrov kemikalij, šest kilogramov smodnika in kilogram razstreliva.

Danes pa so po navedbah policije iz hiše odpeljali še za približno 3000 kilogramov kemikalij v različnih agregatnih stanjih.

Nekaj snovi so uničili na kraju najdbe, saj bi bil prevoz nevaren zaradi možnosti eksplozije. Nekaj snovi pa so zaradi nestabilnosti in nevarnosti za okolico takoj odpeljali v uničenje, so naknadno sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Preiskovalni sodnik je v torek po zaslišanju 72-letnemu osumljencu odredil pripor.

STA


Najbolj brano