Iz gozda ukradli smrekove hlode

Policisti še ugotavljajo, kdo je v zadnjih dneh s planote Logatec Zagora ukradel hlodovino. Državno podjetje je tat oškodoval za 2000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Policistom so prijavili, da je nekdo v zadnjih dneh iz gozda na planoti Logatec Zagora odpeljal 34 kubičnih metrov smrekovine. Hlodi so bili že pripravljeni na kupu, da bi jih odpeljali, a je gozdarje nekdo očitno prehitel. Slovenske državne gozdove je tat, ki je tako že poskrbel za zalogo drv, oškodoval za 2000 evrov.

V Sežani so v noči na torek nepridipravi vlomili v eno od tamkajšnjih gostiln. Tatovi so vlomili skozi okno in nato iz notranjosti odnesli le nekaj drobiža. V ponedeljek zvečer je neznanec v Piranu izkoristil neprevidnost domačih, med 20.20 in 20.30 so ga privabila odprta vrata pritličnega stanovanja. Vstopil je v notranjost in s stola v neposredni bližini vhodnih vrat ukradel večjo žensko torbico. Lastnico je zmikavt oškodoval za 600 evrov.

Piranski policisti preiskujejo tudi tatvino registrskih tablic. V Piranu so izginile s treh koles z motorjem in motornega kolesa (na treh tablicah so koprske registrske številke, na eni pa ljubljanska).

Na območju Robiča pa je neznanec v začetku tedna vlomil v citroen C5, ki je bil parkirano na parkirnem prostoru ob reki Nadiži. Nepridiprav je razbil steklo na vozilu in ukradel žensko torbico, v kateri je imela lastnica gotovino in dokumente. NR


Najbolj brano