Iz cerkve ukradli krstne, poročne in mrliške knjige

Včeraj zvečer je bila policija obveščena o vlomu v cerkev v enem od naselij v širši okolici Idrije. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec iz pisarne cerkve ukradel več starejših matičnih knjig. Gre za krstne, poročne in mrliške knjige.

Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertic Gombac
Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertic Gombac

PRIMORSKA > V zvezi z obravnavanim primerom je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja idrijski policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Ukradel 600 litrov goriva

Danes ob 6.40 so bili ajdovski policisti obveščeni o tatvini goriva na počivališču Mlake na hitri cesti. Neznanec je tekom noči pristopil do rezervoarja tovornega vozila, ki ga je včeraj okoli 19.40 ure parkiral 23-letni voznik, državljan Poljske, in iz vozila iztočil približno 600 litrov dizelskega goriva. Ajdovski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Motorist se je poškodoval

Danes ob 11.56 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Dombravi, v kateri sta bila udeležena motorost in voznik avtomobila. Po sedanjih ugotovitvah je 53-letni voznik avtomobila pripeljal po stranski cesti do prednostne ceste. Na križišču je zavijal levo (v smeri Volčje Drage) in pri tem izsilil prednost 44-letnemu nemškemu motoristu. Motorist je trčil v avtomobil, voznika motornega kolesa pa je nato odbilo v obcestni jarek in se je pri tem poškodoval. Poškodovanega nemškega motorista so na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju prometne nesreče pomoč nudili novogoriški poklicni gasilci. Prometni policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev v zvezi s prometno nesrečo zoper povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

Napihal je

Ponoči so policisti v Ajdovščini ustavili 19-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper omenjenega voznika začetnika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Sumijo, da gre za heroin

Danes zgodaj popoldne so policisti v Novi Gorici 39-letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

...


Najbolj brano