Iz barke ukradli opremo, vredno 15.000 evrov

Lucijčan je prijavil, da mu je nekdo v kanalu Sv. Jerneja vlomil v barko in iz nje ukradel navtično in ribiško opremo ter izvenkrmni motor yamaha 20. Oškodovan je za 15.000 evrov.

Fotografija je simbolična Foto: Helena Race
Fotografija je simbolična Foto: Helena Race

PRIMOSKA > Policisti so včeraj zvečer na glavni cesti med Desklami in Novo Gorico 33-letnemu Nemcu izrekli globo z izdajo plačilnega naloga, saj pešec ni bil ustrezno označen z odsevnimi telesi. Policija je bila nedolgo zatem ponovno obveščena, da pešec nadaljuje s hojo po glavni cesti med Dolgo njivo in Solkanom, tudi tokrat pa ni uporabljal predpisane osvetlitve. Zaradi neupoštevanja odredbe policista mu je bila izrečena globa z izdajo plačilnega naloga.

Napihal je

Včeraj so policisti blizu Stopnika ustavili 57-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper omenjenega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Trčila sta

Včeraj malo pred 14. uro je na parkirišču v Novi Go rici 54-letni voznik avtomobila peljal vzvratno v smeri, kjer je s prometnim znakom določen enosmerni promet. Trčil je v drugo osebno vozilo, s katerim je v pravilni smeri pripeljal drugi voznik avtomobila. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Policisti so včeraj popoldne v Novi Gorici obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z osebnim vozilom, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ajdovski policisti so v zadnjem času prejeli več prijav glede moškega, ki se v vaseh v Vipavski dolini predstavlja za serviserja plinskih napeljav. Moški ponuja servisiranje plinskih instalacij. Po opravljenih pregledih in zamenjavah dotrajanih delov strankam izdaja nepopolne račune. Policisti pozivajo občane, da so pozorni na omenjenega moškega, njegove usluge naj odklo nijo in o tem obvestijo po licijo. V primeru, da občani niso prepričani glede avtentičnosti “serviserjev” ali če sami niso zahtevali storitve, ki jo ponujajo, naj jih ne spuščajo v stanovanja - še zlasti tistih, ki se pri njih oglasijo nenapovedano ali pa so vsiljivi.

Kradli iz košare

Nekdo je pred kratkim v Vipavi iz dvižne košare za višinska dela ukradel motorni agregat in komandno ploščo. S tem je gospodarski družbi povzročil večjo materialno škodo. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo ajdovski policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.

S cerkve ukradli odtočni cevi

S pokopališke cerkve v Kromberku je nekdo ukradel dve bakreni odtočni cevi, s čimer je povzročil za 250 evrov škode. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon, bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo s poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

S terase izginila miza, reflektor prebarvan

Ponoči je nekdo s terase gostinskega lokala v Kopru ukradel večjo leseno gostilniško mizo in s črno barvo premazal reflektor. Lastnika je oškodoval za 450 evrov.

Predelan skuter

V Piranu so policisti ustavili 43-letnega voznika skuterja. Zaradi suma, da je skuter predelan, je bil odrejen izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da skuter presega maksimalno dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Vozilo so mu zasegli, lastniku pa sledi obdolžilni predlog.

Vijugal po cesti

Včeraj okoli 22.30 so policiste obvestili, da R clio vozi od Rude proti Kopru in vijuga po cesti. Policisti so 40-letnika iz okolice Kopra ustavili v Semedeli. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je pretečena veljavnost registracije. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, pot pa je nadaljeval s taksijem. Zaradi storjenega prekrška sledi hitri postopek.

NR


Najbolj brano