Ivici Gubercu ne bo treba v pripor

Ivici Gubercu, nekdanjemu nogometašu Luke Kopra, zdaj pa ruskega Himkija, ne bo treba v pripor. Zunajobravnavni senat je namreč potrdil odločitev preiskovalne sodnice koprskega sodišča, ki je zahteve tožilstva po priporu zaradi sodelovanja v organiziranem kriminalu, ocenila kot neutemeljene, danes poroča športni dnevnik Ekipa.

Ivica Guberac in njegova zagovornica Monika Mavsar Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ivica Guberac in njegova zagovornica Monika Mavsar Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Nogometaš Ivica Guberac se bo tako lahko vrnil v Moskvo, iz katere je dopotoval na zaslišanje v zvezi s sodelovanjem s kriminalno družbo in posedovanjem droge v svoji hiši.

V začetku oktobra je policija v dveh različnih, a povezanih preiskavah razbila dve organizirani kriminalni združbi. Združba z območja Izole se je ukvarjala predvsem s preprodajo prepovedanih drog, pa tudi s prodajo orožja in tihotapljenjem nezakonitih prebežnikov. Med osumljenimi se je tedaj znašel tudi nekdanji kapetan koprskega nogometnega kluba Ivica Guberac.

Kriminalisti so oktobra v sklopu preiskave opravili tudi hišno preiskavo pri Gubercu in v kleti našli drogo. Kot je tedaj pojasnila njegova zagovornica Monika Mavsar, je sistemski ključ, ki odpira tako njegovo stanovanje kot garažo in klet, imel tudi njegov prijatelj iz otroštva. Ta je prav tako osumljen v tej preiskavi.

STA


Najbolj brano