Neuradno: Guberac ne gre v pripor

Na koprsko sodišče je v spremstvu odvetnice Monike Mavsar danes prikorakal nekdanji kapetan koprskih nogometašev Ivica Guberac, za katerega je tožilstvo predlagalo pripor, potem ko so kriminalisti v kleti njegovega stanovanja našli pol kilograma heroina.

Ivica Guberac je danes prišel na koprsko sodišče v spremstvu odvetnice Monike Mavsar. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ivica Guberac je danes prišel na koprsko sodišče v spremstvu odvetnice Monike Mavsar. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Kriminalisti so njegovo stanovanje preiskali v začetku oktobra v odmevni preiskavi, uperjeni proti preprodajalcem prepovedanih drog iz združbe Kobra. Koprsko tožilstvo je za Ivico Guberca predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, njegova zagovornica Monika Mavsar pa je na to odgovorila, da te nevarnosti ni.

Po današnjem zaslišanju pri preiskovalni sodnici je sodišče odločilo glede predloga tožilstva. Po neuradnih informacijah preiskovalna sodnica za Guberca po zaslišanju ni odredila pripora. O predlogu tožilstva za pripor bo zdaj odločal izvenrazpravni senat koprskega okrožnega sodišča.

Ob koncu zaslišanja v tej zadevi se je Ivica Guberac udeležil še ene obravnave. Pričal je namreč v sojenju, kjer znani portoroški podjetnik Vejsil Hot toži koprskega župana Borisa Popoviča zaradi domnevno žaljivih izjav, ki jih je izrekel po predvolilnem soočenju kandidatov za župane predlani v Portorožu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano