Ivana Zidarja sodišče tokrat pošilja v zapor

Sodišče je zavrnilo prošnjo nekdanjega prvega moža propadlega gradbinskega velikana SCT Ivana Zidarja za ponovni odlog prestajanja 14-mesečne zaporne kazni v zadevi Čista lopata. Dnevna hospitalizacija očitno ni razlog, da bi mu še tretjič odložili odhod za zapahe. Sklep o tem še ni pravnomočen, piše Delo.

Sodišče je zavrnilo prošnjo nekdanjega prvega moža propadlega gradbinskega velikana SCT Ivana Zidarja za ponovni 
odlog prestajanja 14-mesečne zaporne kazni v zadevi Čista 
lopata. Foto: STA
Sodišče je zavrnilo prošnjo nekdanjega prvega moža propadlega gradbinskega velikana SCT Ivana Zidarja za ponovni odlog prestajanja 14-mesečne zaporne kazni v zadevi Čista lopata. Foto: STA

LJUBLJANA > Okrožno sodišče je Zidarju odhod za zapahe odložilo oktobra 2013 zaradi ugotovitev izvedencev, da so njegove zdravstvene težave takšne, da za prestajanje kazni ni in niti ne bo sposoben. Še preden se mu je iztekel odlog v začetku oktobra 2014, je Zidar zaprosil za ponovno odložitev in sodišče mu je odhod v zapor prestavilo do 20. novembra 2015. Pred iztekom tega roka je na sodišče vložil novo prošnjo za odlog.

Komisija za fakultetna izvedenska mnenja ljubljanske medicinske fakultete, ki je na zahtevo sodišča ugotavljala Zidarjevo zmožnost za odhod za zapahe, je po pisanju časnika ugotovila, da zaradi slabega zdravstvenega stanja ni sposoben prestajati zaporne kazni v zadevi Čista lopata, saj da je njegovo zdravje še slabše, kot je bilo ob izdelavi prejšnjega mnenja.

Zoper nekdanjega prvega moža SCT sicer poteka več kazenskih postopkov, vendar zaradi zdravstvenih težav, ne hodi niti na sodišče. V zadevi Čista lopata je vložil tudi ustavno pritožbo, a o njej še ni odločeno.

STA


Najbolj brano