Ivan Zidar naj bi ženo preverjal z detektorjem laži

Danes je bil na okrajnem sodišču v Ljubljani narok zaradi motenja posesti, v katerem se Vincencija Zidar pravda s svojim možem Ivanom Zidarjem. Vincencija Zidar je ostala brez ključev in dostopa do hiše, katere solastnica je.

Ivan Zidar Foto: STA
Ivan Zidar Foto: STA

LJUBLJANA > Odvetnik Ivana Zidarja Boštjan Podgoršek je po koncu naroka za Finance povedal: “Gospod Zidar je dal zamenjati ključavnice, ker so tam hodili razni ljudje in odnašali stvari iz hiše. Objekt je pod video kamerami, ključev pa ne more imeti vsak,” je dejal. Zakaj žena Vincencija nima ključev? “Gospa se je izselila in iz hiše odnesla že vse svoje stvari,” je dejal Podgoršek.

Večji del današnjega naroka je potekal v tajnosti. Vzroki za pravdanje med zakoncema Zidar po informacijah virov časnika tičijo v sredini lanskega leta, ko so oropali Zidarjevega kurirja pred hišo v Vevčah. Že nekaj mesecev pred tem ropom naj bi se pri Zidarjevih zgodil podoben rop: nekdo naj bi iz hiše odnesel kovček.

Zidarjevi tega ropa sprva niso prijavili policiji, ampak so se ga odločili raziskati sami. Po poročanju časnika so najeli zasebnega detektiva in začeli lov na osumljence, pri čemer so bili prvoosumljeni družinski člani - žena Vincencija Zidar, vnukinja in njen partner, ki so takrat še živeli v hiši v Vevčah. Ti so morali po informacijah vira časnika prestati test z detektorjem laži. Test naj bi pokazal, da bi Zidarja oropal kdorkoli od družinskih članov, a naj bi bil to povod, da je ženi in vnukinji prekipelo in sta izselili iz hiše.

Odvetnik Podgoršek je za časnik dejal, da o preiskavah z detektorji laži ne ve ničesar, je pa potrdil, da je nekdo iz Zidarjeve hiše že spomladi lani ukradel kovček z večjo količino denarja.

Preiskava obeh ropov po informacijah policije še poteka.

Zidar se današnjega naroka ni mogel udeležiti, zato je odvetnik Boštjan Podgoršek zahteval preložitev naroka. Sodišče predlogu ni ugodilo, zato je pooblaščenec zaradi dvoma v nepristranskost sojenja predlagal izločitev sodnice. Zaradi predloga izločitve sodnice se je narok preložil na 11. marec.

Spletno uredništvo


Najbolj brano