Italijanski voznik je z avtom objel bor

Na cesti med Lokvijo in Sežano se je včeraj nekaj minut pred osmo uro zgodila huda nesreča, v kateri sta se poškodovala voznik in njegova sopotnica. Avto je z levim bokom objel bor, v katerega ga je zaneslo. Na Goriškem sta se v nesrečah poškodovala kolesar in voznica avtomobila.

Citroen xsara je dobesedno objel obcestni bor.  Foto: Zgrs Sežana
Citroen xsara je dobesedno objel obcestni bor.  Foto: Zgrs Sežana

LOKEV, ŠEMPETER PRI GORICI > Italijanski voznik je v ovinku na cesti med Lokvijo in Sežano zapeljal s ceste in trčil v obcestno drevo. Pločevina se je dobesedno ovila okoli bora. Voznik je ostal ukleščen v citroenu, sopotnica pa se je sama rešila iz vozila.

Na prizorišče nesreče so prihiteli policisti, reševalci in sežanski poklicni gasilci, ki so voznika s pomočjo zajemalnih nosil rešili iz avtomobila. Sežanski reševalci so nato hudo poškodovanega voznika in njegovo 35-letno sopotnico, ki se je v nesreči prav tako huje poškodovala, odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, proti vozniku bodo spisali kazensko ovadbo.

Včeraj okoli 15.20 je počilo tudi na cesti med Divačo in Košano. 48-letni voznik, državljan Makedonije, ki začasno živi v Sežani, je v ostrem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti z avtom zapeljal na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pripeljal 54-letni voznik tovornjaka, doma iz okolice Pivke. Vozili sta trčili, v nesreči pa so se poškodovali voznik v avtomobilu in njegova 52-letna sopotnika, ki sta po prvih podatkih utrpela hujše poškodbe.

Sežanskim reševalcem so pri oskrbi poškodovanih pomagali tudi sežanski poklicni gasilci in njihovi kolegi iz PGD Senožeče. Reševalci so vse tri poškodovane odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Z manjšimi poškodbami pa sta se končali nesreči na severnem Primorskem. Včeraj zjutraj je v Šempetru pri Gorici kolesar trčil v avtomobil. 55-letna voznica se je z avtom pripeljala iz smeri Rožne Doline in zavila levo proti bolnišnici, v isti smeri se je pripeljal tudi 35-letni kolesar in na prehodu za pešce trčil v avto. Pri trku se je udaril v nogo in roko, policisti so ugotovili, da je kriv za nesrečo in mu izročili plačilni nalog.

V torek dopoldne je v Šempetru pri Gorici 68-letni voznik pri vključevanju s stranske na glavno cesto izsilil prednost 40-letni voznici, ki se je z avtom pripeljala po glavni cesti. Po trku je voznica zaradi bolečin v vratu poiskala zdravniško pomoč.

SP


Najbolj brano