Italijanska policija pri Trbižu aretirala tihotapce ljudi

Italijanska policija je na mejnem prehodu Trbiž aretirala osem domnevnih tihotapcev ljudi, večinoma Romunov in Madžarov, poročanje italijanskega dnevnika La Repubblica povzema avstrijska tiskovna agencija APA.



Po besedah župana Trbiža Renata Carlantonija so lani 
sprejeli 180 mladoletnikov, letos pa že 140. Lani so za oskrbo 
mladoletnih beguncev porabili pol milijona evrov, kar je za 
njihov proračun nevzdržno. Foto: Wikipedia
Po besedah župana Trbiža Renata Carlantonija so lani sprejeli 180 mladoletnikov, letos pa že 140. Lani so za oskrbo mladoletnih beguncev porabili pol milijona evrov, kar je za njihov proračun nevzdržno. Foto: Wikipedia

VIDEM, TRBIŽ> Na mejni prehod se dnevno zgrinja na desetine migrantov, samo v soboto jih je bilo približno 80. Na azil jih medtem v deželi Furlanija-Julijska krajina čaka 2200, prevažajo pa jih tudi v Ligurijo, saj so vse kapacitete prezasedene.

Načelnik videmske policije Claudio Cracovia je povedal, da “obstaja natančen načrt za to trgovino z ljudmi” in da sedaj iščejo “operativno centralo”.

Po besedah župana Trbiža Renata Carlantonija so lani sprejeli 180 mladoletnikov, letos pa že 140. Lani so za oskrbo mladoletnih beguncev porabili pol milijona evrov, kar je za njihov proračun nevzdržno.

STA


Najbolj brano