Italijana sta oropala tudi banko v Kranjski Gori

Italijana, ki sta sredi februarja oropala izolsko poslovalnico Nove ljubljanske banke, sta v Sloveniji ropala že pred tem, in sicer konec januarja v Kranjski Gori. Bojan Kos s kranjske policijske uprave je potrdil, da so kriminalisti zbrali dovolj dokazov za še eno kazensko ovadbo proti obema Italijanoma, ki sta na enak način ropala že v Izoli.

Policisti so v Izoli prijeli oba italijanska roparja.
Policisti so v Izoli prijeli oba italijanska roparja. 

KRANJSKA GORA, IZOLA > Banko v Kranjski Gori sta 58-letni Sergio Odorati in deset let mlajši Daniele Zoppetti oropala 23. januarja. V bančno poslovalnico sta osumljena Italijana vstopila okoli 7.40. S pištolo in vpitjem sta uslužbenkam zagrozila in jih prestrašila, tako da sta nato prišla do denarja. Na kranjski policijski upravi so pojasnili, da sta se po dejanju z avtomobilom alfa romeo giulietta (s takšnim avtom sta bila tudi v Izoli) odpeljala proti Ratečam, nato pa proti Italiji. Med ropom nista poškodovala nobene od uslužbenk, odnesla pa sta večjo vsoto denarja.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta se s še enim neznanim storilcem na rop dobro pripravila. Banko sta si nekaj časa ogledovala, potem pa sta jo oropala. Ropala sta na povsem enak način kot v Izoli, z enakim orožjem, kot je bilo zaseženo 58-letnemu osumljencu, je še dodal Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Italijana, doma iz Bergama, so prijeli v Izoli 16. februarja. Odorati in Zoppetti sta počakala na prvo bančno uslužbenko, ki je prišla v službo in jo prisilila, da ju je spustila v bančno poslovalnico v središču mesta. Potem sta počakala še na ostali dve. Vsem trem sta grozila s pištolo in nožem. Z denarjem, približno 70.000 evri, sta nato zbežala iz banke. A sta bila takrat pred službenim vhodom na zadnji strani banke že izolska policista, saj je eden od občanov pravočasno opozoril na sumljivo dogajanje v banki. Italijana sta začela bežati, a sta ju policista že po nekaj sto metrih prijela. Odorati, ki je imel v rokah pištolo, se je ustavil, ko je policist v zrak izstrelil opozorilni strel, Zoppettija pa je drugi policist aretiral, ko je že pritekel do alfe, parkirane v Pittonijevi ulici, in je že sedel vanjo.

Policisti so zasegli ukraden denar in pištolo, med preverjanjem podatkov v Italiji pa so ugotovili, da sta bila v domovini oba že kaznovana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Odorati je bil na prestajanju osemletne zaporne kazni, a se po izletu v Izolo ni vrnil.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano