Italijana sta čez mejo želela s 150 raketami

Policisti na mejnem prehodu Sečovlje so v petek državljanoma Italije zasegli 150 kosov raket znamke Jupiter. Sopotnik v avtomobilu je dejal, da je rakete kupil v Italiji in je z njimi nameraval razveseliti otroka na Hrvaškem. Policisti so lastnika raket “razveselili” z globo za 400 evrov in z 90 evri stroškov postopka.

Policisti na mejnem prehodu Sečovlje so  državljanoma Italije 
zasegli 150 kosov raket znamke Jupiter.  Foto: Pu Koper
Policisti na mejnem prehodu Sečovlje so državljanoma Italije zasegli 150 kosov raket znamke Jupiter.  Foto: Pu Koper

SEČOVLJE > V petek ob 21.05 sta se na Mednarodni mejni prehod Sečovlje z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih številk pripeljala 26-letni voznik in 34-letni sopotnik, oba državljana Italije.

Policisti so pri pregledu prtljažnika avtomobila našli večjo kartonasto škatlo, v kateri je bilo 150 kosov raket znamke Jupiter.

Za pirotehnične izdelke kitajske izdelave je sopotnik izjavil, da so njegova last, da jih je kupil v Italiji in je imel namen z njimi razveseliti otroka na Hrvaškem.

Po pregledu dokumentacije in certifikata so policisti ugotovili, da tovrstna pirotehnika sodi po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih v kategorijo F4 (ima več kot 1000 gramov neto mase eksplozivnih snovi) in da take izdelke lahko kupuje, poseduje ali uporablja pravna oseba ali podjetnik, ki ima dovoljenje za promet s pirotehničnimi izdelki, fizična oseba pa ne.

Pirotehnične izdelke so mu policisti zasegli in mu izrekli globo za 400 evrov, čemur so dodali 90 evrov stroškov postopka, kar je tudi poravnal.

Spletno uredništvo


Najbolj brano