Italijan v temi spregledal kolesarja

Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti je na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča pred dnevi sedel 75-letni Bruno B. S. iz Chioggie v Italiji. Očitke iz obtožnice je priznal že julija, ko je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde. Sodišče ga je obsodilo na pogojno kazen.

Italijan, ki je konec lanskega leta na Ajdovskem povozil 
kolesarja, je priznal krivdo.  Foto: U. Kemper/Pgd Bovec
Italijan, ki je konec lanskega leta na Ajdovskem povozil kolesarja, je priznal krivdo.  Foto: U. Kemper/Pgd Bovec

NOVA GORICA > Nesreča, zaradi katere na zatožni klopi novogoriškega okrožnega sodišča znašel 75-letni Italijan Bruno B. S., se je zgodila 6. decembra lani ob 19.20, ko je z osebnim avtomobilom vozil po regionalni cesti od Ceste proti Ajdovščini. Po isti cesti je pred njim takrat vozil 48-letni kolesar z Ajdovskega. Tik pred Ajdovščino je italijanski voznik dohitel kolesarja, a ga je zaradi slabe vidljivosti očitno spregledal.

Voznik je namreč z avtom vozil tako blizu desnega roba cestišča, da je kolesarja zbil od zadaj. Po trku je kolesarja odbilo na avto in nato na tla, kjer je negiben obležal.

Ajdovski zdravstveni reševalci so nekaj minut zatem ponesrečenega kolesarja oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so se trudili, da bi ga ohranili pri življenju, vendar so bile njegove poškodbe tako hude, da je še isti dan umrl. Kolesar naj bi pred voznikom vozil pravilno, bil je ustrezno osvetljen ter opremljen.

Do sedaj še nekaznovani 75-letni upokojenec iz Chioggie je julija sklenil z novogoriškim okrožnim tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krive. “S tem naj bi obtoženi Bruno B. S. priznal krivdo po aktualni obtožbi, v kateri mu je tožilstvo očitalo povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti,” je na predobravnavnem naroku dejal predsednik senata Goran Klavora in sprejel sporazum ter obtoženemu Italijanu izrekel dogovorjeno pogojno zaporno kazen. Če v naslednjih treh letih ne bo ponovil kaznivega dejanja, mu ne bo treba v zapor za leto in pol. Obenem mu je sodišče izreklo tudi prepoved vožnje motornih vozil B kategorije za čas desetih mesecev. Bruno B. S. mora poravnati tudi stroške sodnega postopka.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano