Istemu lastniku ukradli avto in traktor

V Babičih je nekdo med 10. in 17. aprilom ukradel osebni avtomobil znamke renault twingo, registrskih številk KP A7-356, ki ga je imel lastnik v garaži. Izginil je tudi kmetijski traktor znamke landini, registrskih številk KP E2-30, ki ga je lastnik imel pod nadstreškom na istem naslovu. Iz stanovanjske hiše so mu ukradli tudi prometni dovoljenji in kontaktna ključa vozil. Z dejanjem je oškodovan za 11.000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V Postojni je v petek nekdo domačinu ukradel osebni avto VW Golf, črne barve, registrskih številk KP RU-518, letnik 2004, vreden 7500 evrov.

Romun brez vozniškega dovoljenja in statusa v Sloveniji

V petek ob 20.14 so policisti v Kopru na Vojkovem nabrežju ustavili voznika osebnega avtomobila, 33-letnega državljana Romunije. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja oziroma ga še ni opravil, nima urejenega statusa v Sloveniji, tablici najdeni v vozilu pa sta ukradeni. Sledijo mu plačilni nalog, obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Razgrajala sta v lokalu

V soboto zvečer sta v postojnskem lokalu razgrajala domačina. Obema so izdali plačilni nalog. Ker pa eden od njiju nikakor ni hotel prenehati s kršitvami, so mu policisti odredili še pridržanje.

Avto ukradli izpred bloka

V Sežani so policistom prijavili, da je nekdo domačinu ukradel osebni avto znamke audi A3 sportback, letnik 2010, bele barve, registrskih številk KP UK-322. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom.

Sin nasilen do očeta

Policisti so v nedeljo v Istri obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki je bil nasilen do očeta, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Denarnica je izginila z mize

V nedeljo popoldan je oškodovanka iz Ljubljane na Tartinijevem trgu v Piranu odložila svojo denarnico na mizo gostinskega lokala. Ko je šla v lokal, je njeno odsotnost izkoristil neznani storilec in ji denarnico ukradel. V njej je imela dokumente, kreditno kartico in pet evrov.

Motoristu izsilil prednost

V nedeljo ob 16.25 je bila prometna nesreča v Obrovu. 61-letni voznik osebnega avtomobila iz Francije je v križišču izsilil prednost 24-letnemu vozniku motornega kolesa iz Ilirske Bistrice. Motorist je padel in si laže poškodoval nogo. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Povzročitelju so policisti izrekli globo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču.

Ukradel rezervne ključe čolna

V Kopru je nekdo od 15. do 19. aprila v mandraču vstopil v kabino čolna, kjer je ukradel rezervne ključe čolna. Lastnik je oškodovan za 100 evrov.

Pijani voznik ostal brez avta, registrskih tablic in vozniškega dovoljenja

V nedeljo ob 23.22 so imeli policisti v Sežani na Partizanski cesti v postopku 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, po evidencah pa so ugotovili, da je bil v zadnjih šestih mesecih trikrat pravnomočno spoznan za krivega zaradi kršitev zakona o pravilih cestnega prometa. Vozilo so mu zasegli, prav tako registrske tablice. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomili v starejšo hišo

Včeraj so policiste obvestili o vlomu skozi okno v starejšo hišo v Spodnji Idriji. Ugotovili so, da je neznani storilec v zadnjih dneh vlomil v starejšo nenaseljeno hišo ter iz objekta odnesel nekaj posode in jedilnega pribora. Lastniku je povzročil za približno 100 evrov škode.

Iz trgovine ukradli avtomobila

Danes zjutraj so policiste obvestili o nočnem vlomu v eno od trgovin v Kromberku pri Novi Gorici, kjer so nepridipravi ukradli nova avtomobila znamke VW golf 2.0 TDI BMT, srebrne kovinske barve (več podrobnosti o ukradenih vozilih na spletni strani Policije http://www.policija.si/index.php/component/content/article/59-kronika/77717-v-okolici-nove-gorice-je-bil-ukraden-vw-golf-20-tdi-bmt in http://www.policija.si/index.php/component/content/article/59-kronika/77719-v-okolici-nove-gorice-je-bil-ukraden-vw-golf-20-tdi-bmt). Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo v zvezi z omenjeno tatvino vozila podali kazensko ovadbo.

Policisti zasegli manjšo količino snovi in sumljivo rastlino

Policisti so med vikendom v Novi Gorici imeli v postopku štiri osebe (stare od 18 do 20 let), italijanske državljane, ter jim zasegli manjšo količino snovi (amfetaminskega tipa) in zeleno rastlino, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Če bo nadaljnja analiza to potrdila, bodo policisti zoper mlajše moške uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Iz delovnega stroja kradli gorivo

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini goriva iz parkiranega delovnega stroja v naselju Reka (Občina Cerkno). Neznani storilec je iz rezervoarja delovnega stroja - kopača iztočil približno 100 litrov goriva. Samostojnemu podjetniku je povzročil za približno 150 evrov škode.

Prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti

Danes dopoldne so policiste obvestili o manjši prometni nesreči v Ajdovščini, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznik avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del drugega osebnega vozila, s katerim se je pred prehodom za pešce ustavila voznica. Policisti so vozniku - povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano