Interpol razpisal tiralico za Shqipronom Hoxhajem

Interpol je objavil mednarodno tiralico za 27-letnim Shqipronom Hoxhajem, doma iz Izole, ki se je v torek izmuznil policistom in kriminalistom med obsežno preiskavo, v kateri so po neuradnih informacijah aretirali deset oseb.

Interpol je objavil mednarodno tiralico za 27-letnim Shqipronom Hoxhajem.
Interpol je objavil mednarodno tiralico za 27-letnim Shqipronom Hoxhajem. 

KOPER > 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole je v torek med bežanjem pred policisti po Ulici 15. maja v Kopru zapeljal proti podhodu, ki pelje proti krožišču ob Tuš planetu, a je takrat v njegovi smeri gorela rdeča luč. Svojega luksuznega BMW-ja je parkiral nasproti stavbe, v kateri ima sedež koprska kriminalistična policija, nato pa peš zbežal. Njegov avto so še več ur po pobegu varovali oboroženi policisti.

V eni najbolj obsežnih kriminalističnih akcij v zgodovini Slovenije naj bi bili na udaru predvsem člani združbe, zbrani okrog zloglasnih izolskih Kober.

O dejavnosti osumljenih Izolanov se je že dolgo govorilo. Brata Hoxhaj sta se sicer v zadnjih letih večkrat znašla v različnih zgodbah, ki so se končale tudi na sodiščih, predvsem zaradi nasilništva, pa tudi zaradi droge.

O njiju smo poročali pred dvema letoma. Zaradi pretepa v Tuš planetu so ju obsodili na pogojni zaporni kazni s triletno preizkusno dobo, še dva, ki sta z njima sedla na zatožno klop, Koprčana in Izolana, je sodišče oprostilo, proti enemu pa je tožilstvo umaknilo obtožbo.

Nazadnje so brata iz Izole policisti aretirali sredi junija, ko so preiskovali ugrabitev in izsiljevanje izolskega gostinca. Starejši brat Hoxhaj je vse od takrat v priporu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano