Incident v Izoli

V neposredni bližini nekdanje izolske tovarne Argo je postalo danes med policijskim postopkom kar nekoliko vroče. Moški, ki so ga hoteli legitimirati, je hotel zbežati, drugi, ki mu je pritekel na pomoč, pa je odrinil policista.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

IZOLA > Danes okoli 13. ure so policisti nadzirali dogajanje v izolskem mestnem jedru in proti marini. Pri nekdanji tovarni Argo, kjer pogosto prihaja do kršitev javnega reda in miru, sta policista opazila moškega, ki se je začel umikati za stavbo. Policista sta se odpravila za njim, da bi ga legitimirala, vendar jima je moški odvrnil, da nima osebne izkaznice in jima je izročil bančno kartico.

Med nadaljnjim postopkom se je moški začel umikati nazaj. Ukaza policista, naj počaka do konca postopka, ni upošteval. Obrnil se je in stekel proti bližnjim stopnicam, policist pa ga je kmalu dohitel in zaradi neupoštevanja ukazov uporabil prisilna sredstva. Policista sta ugotovila, da gre za 30-letnega domačina, kateremu sta izdala plačilni nalog.

Za popestritev dogajanja pa je poskrbel mlajši moški, ki je med postopkom pritekel iz neposredne bližine in odrinil policista. Tudi zoper njega sta policista uporabila prisilna sredstva, ga vklenila in odpeljala na policijsko postajo. Tam so ugotovili, da gre za 24-letnega domačina, ki si je zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici in zakona o javnem redu in miru prislužil plačilni nalog. Zaradi odrgnine na čelu, ki jo je staknil med postopkom, so mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so postopek končali in je odšel s policijske postaje.

Izolana sta zvečer, medtem ko sta čakala na pregled v izolski bolnišnici, ker imata, kot sta povedala, poškodbe glave in trebuha, poklicala uredništvo Primorskih novic. Trdita, da opis dogodkov s strani policije ne drži. “Hodila sva proti Argu, ko sta naju ustavila policista. Zahtevala sta identifikacijski dokument in naju obkrožila. Postopku se nisva upirala, kljub temu sta naju policista vrgla na tla, naju pretepla in šele potem odpeljala. Ni res, da sva bežala.” AP

SK


Najbolj brano