Soška cesta vzela dve mladi življenji

V silovitem trčenju treh vozil sta minulo noč življenje izgubila mlada voznika, 30-letna ženska iz okolice Nove Gorice in 24-letni moški iz Tolmina, preostali trije udeleženci pa so jo odnesli z lažjimi poškodbami, a so zelo pretreseni. Očividci so dejali, da se je vse odvijalo zelo hitro in da je močno počilo.

Danes ob 2.11 se je na Soški cesti na relaciji Solkan-Plave 
zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve 
osebi. Foto: Gasilska Enota Nova Gorica
Danes ob 2.11 se je na Soški cesti na relaciji Solkan-Plave zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. Foto: Gasilska Enota Nova Gorica

PLAVE > Minula noč je na Soški cesti med Solkanom in Plavami vzela dve mladi življenji. Za vedno sta danes nekaj minut po drugi uri zjutraj ugasnili v silovitem trčenju treh vozil.

Nesreča naj bi se po besedah očividcev, ki so pretreseni, zgodila zelo hitro. Kot so ugotovili policisti, naj bi 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, vozila po glavni cesti iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. Na Dolgi njivi je pričela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 66-letnik, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Tolmina. Vozili sta čelno trčili tako silovito, da je iz avtomobila voznika odtrgalo motor, ki je trčil v sprednji del vozila, ki ga je pred tem prehitevala 30-letnica. Voznikov avtomobil je odneslo na nasprotni pas, njen avto pa je pristal na boku ob cesti.

Voznica in voznik avtomobilov, ki sta trčila, sta - ukleščena vsak v svojem vozilu - zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, kar je potrdila tudi zdravnica reševalne ekipe, ki je prišla na kraj tragičnega dogodka in zanju odredila sanitarno obdukcijo.

“Sopotnik preminulega voznika je utrpel lažje telesne poškodbe. Iz vozila naj bi se rešil sam, a so ga reševalci vseeno odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, prav tako 66-letnega voznika iz okolice Nove Gorice in njegovo sopotnico iz avtomobila, v katerega je trčil motor mladega voznika,” je pojasnil Igor Gorjan, pomočnik komandirja novogoriških prometnih policistov. Peterica novogoriških poklicnih gasilcev je iz poškodovanih vozil pomagala rešiti udeležence, odklopili so tudi akumulatorje vozil in tako preprečili izliv nevarnih tekočin v reko Sočo. “Hiteli smo reševati voznika in voznico iz ukleščenih vozil, a je bilo zanju žal že prepozno,” je povedal Goran Podvršček, vodja intervencije.

Na kraj nesreče sta prišli tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, cesta pa je bila za ves promet zaprta do 8.15. Obvoz je bil urejen čez Goriška brda in Deskle, kjer je zjutraj prihajalo tudi do zastojev. Policisti po prvih ugotovitvah pravijo, da naj bi bil vzrok nesreče neprimerno prehitevanje, a še vedno zbirajo informacije o tragičnem dogodku. Poročilo o nesreči bodo nato poslali na tožilstvo, kazenske ovadbe pa naj ne bi podali.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano