Huda kri zaradi drvi

Lanski dan šaljivcev zagotovo ni bil prežet s smehom na parceli v okolici Vipave, kjer je prišlo do spora med sosedi. Tožilstvo 30-letnemu Bojanu K. očita, da je s pestjo udaril Franca B., s čimer je zagrešil kaznivo dejanje hude telesne poškodbe. Obtoženi trdi, da ni nikogar udaril, oškodovanec pa se je branil s solzivcem.

Zaradi skladovnice drvi se je lani aprila vnela huda kri v okolici 
Vipave.
Zaradi skladovnice drvi se je lani aprila vnela huda kri v okolici Vipave.  

NOVA GORICA > Na novogoriškem okrožnem sodišču se je začela glavna obravnava zoper 30-letnega Bojana K. iz okolice Vipave, ki je po mnenju tožilstva lani aprila povzročil hudo telesno poškodbo. Franca B. naj bi s pestjo udaril v obraz, ga pahnil, da je padel po tleh, nato pa naj bi ga še brcal. Vse to zaradi sosedskega spora glede topola in lastništva skladovnice drv, ki je nekaj dni ležala na služnostni poti.

Obtoženi je povedal, da se je tistega dne pridružil sestri, ki se je želela s sosedi dogovoriti o tem, da pripadajo drva posekanega topola njej. A namesto razumnega pogovora naj bi bila deležna zmerljivk in žalitev, zato je posredoval in se zavzel zanjo. V tistem naj bi sosed Franc B. iz žepa vzel solzivec in ga razpršil. “Med tem, ko sem se skušal prebiti skozi razpršeno snov, sem morda z zamahom roke koga udaril, a se tega ne spomnim. Karkoli se je zgodilo, je bilo v samoobrambi, ker me je sosed napadel,” je dejal.

Navezal se je tudi na posnetke varnostnih kamer, ki naj bi jih na svojem posestvu imel brat oškodovanca. “Kdo je koga napadel in kdo se je pri tem branil, bo jasno razvidno s teh posnetkov,” je še dodal. “Kar govori domnevno oškodovani Franc B., je tudi v neskladju s temi posnetki. On je zamahnil proti meni in me skušal udariti, jaz sem se mu le umikal. Nisem ga napadel niti udaril. Le frcnil sem ga po šiltu čepice,” je poudaril. Na vprašanja odvetnika Franca B. pa ni odgovarjal.

Franc B. je na sodišču zatrdil, da ga je Bojan K. s pestjo udaril v levo stran glave, s čimer mu je poškodoval uho, da je krvavelo, brcnil naj bi ga v komolec ter v rebra, ko je že padel na tla. “Ni me le frcnil po čepici. Nenadoma sem dobil udarec v levo oko in kapa je tedaj odletela. Tudi sam sem padel po tleh in zaradi slabosti, ki me je obšla, nisem mogel več vstati,” je bil nazoren. Njegova hčerka je poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli, v bolnišnico pa ga je odpeljal brat. Tam je dva dni ostal na opazovanju. “Solzivec sem imel pri sebi zaradi potepuških psov. Uporabil sem ga prvič, zato nisem točno vedel, kako deluje,” je še dodal.

Zgodbo obtoženega in oškodovanca so v nadaljevanju delno dopolnile še priče, ki so videle, kaj se je dogajalo. Na nadaljevanju glavne obravnave, ki bo čez dva tedna, bodo svoje dodali še policisti, ki so mirili hudo kri in preprečili nadaljnje poškodbe vpletenih.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano