Hrvaško pretresa družinska tragedija

V zadrski bolnišnici je v nedeljo zvečer umrl 49-letni Marino Orlović, ki ga je prejšnji teden s štirimi streli hudo ranil 55-letni Zlatko Svirčić, poročajo hrvaški mediji. Med napadom je Orlović držal v naročju 10-mesečnega sina, ki ga je napadalec s strelom zadel v glavo. Malčka zdravijo v zagrebški bolnišnici.

ZAGREB > Kot so za lokalni spletni portal zadarski.hr potrdili v zadrski bolnišnici, so Orlovića prejšnji torek sprejeli v kritičnem stanju s hudimi poškodbami, posebej možganov. Kljub nenehni zdravniški skrbi se ni prebudil iz nezavesti, je dejal kirurg Robert Karlo.

Njegovega sina uspešno zdravijo v Zagrebu, kjer so ga po napadu tudi operirali.

Tragedija se je zgodila prejšnji torek dopoldan, ko je Svirčić zaradi dolgoletnih nesoglasij z bivšo soprogo prišel s pištolo na dvorišče stanovanjske hiše, v kateri sta živeli Orlović in Svirčićeva nekdanja soproga z dvema otrokoma.

Svirčić je s štirimi streli zadel Orlovića, z enim pa dojenčka, ki je bil v naročju umrlega 49-letnika. Hrvaški mediji so poročali, da so Orlovićevi sosedi preprečili Svirčiću, da bi streljal tudi na bivšo soprogo, s katero je živela tudi njuna 18-letna hčerka.

Potem se je Svirčić predal policiji, ki ga je kazensko ovadila. Zaradi umora napadalcu grozi dolgoletna zaporna kazen.

STA


Najbolj brano