Hrvaški vojni veteran ustrelil soprogo

Hrvaška policija je pred slabo uro potrdila smrt moškega, ki je nekaj ur pred tem v enem izmed lokalov v Osijeku na vzhodu Hrvaške z brzostrelko umoril svojo soprogo in gosta lokala. Tiskovni predstavnik osiješke policije Darijo Premec je dejal, da je moški storil samomor, okoliščine pa še ugotavljajo.

Hrvaška policija je pred slabo uro potrdila smrt moškega, ki je nekaj ur pred tem v enem izmed lokalov v Osijeku na vzhodu Hrvaške z brzostrelko umoril svojo soprogo in gosta lokala Foto: Vir:Index.Hr/Pixsell
Hrvaška policija je pred slabo uro potrdila smrt moškega, ki je nekaj ur pred tem v enem izmed lokalov v Osijeku na vzhodu Hrvaške z brzostrelko umoril svojo soprogo in gosta lokala Foto: Vir:Index.Hr/Pixsell

ZAGREB > Premec je tudi zanikal prejšnja poročanja medijev, da je šlo za krizo s talci kot tudi navedbe, da je napadalec streljal tudi na policiste.

Napadalec je bil hrvaški veteran in vojni invalid. Umoril naj bi svojo soprogo, ki je bila natakarica v lokalu. Domnevno je par bil pred uradno ločitvijo. V zakonu sta imela dva otroka najstniških let.

V lokalu naj bi se zakonca danes sprla. Ko je žensko poskusil zaščititi eden gostov lokala, je soprog odšel do avtomobila, vzel brzostrelko in pokončal oba.

Kmalu potem so na kraj dogodka prišli policisti, ki so blokirali območje in začeli pogajanja z napadalcem, ki je ostal v lokalu. Tudi po večurnih pogajanjih, v katerih je sodeloval tudi njegov brat, se ni želel predati.

Neuradno je grozil policistom, da bo aktiviral bombo, če se bodo približali. Zahteval je tudi, naj pripeljejo duhovnika, na spletni strani poroča Jutarnji list.

Nekaj pred 17. uro so se iz lokala slišali strel. Ko so posebne policijske enote nemudoma vstopile v lokal, so napadalca našle mrtvega, je za zagrebški časnik potrdil osiješki župan Ivica Vrkić.

STA


Najbolj brano