Hriberšek mora Sintalu plačati 8000 evrov

Nekdanji varnostnik Sintala Borut Hriberšek, ki je iz trezorja podjetja ukradel milijon evrov, bo moral po sodbi delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani Sintalu plačati 7835 evrov obresti in stroškov. Ker je Sintalu uspelo le v 15 odstotkih njegovega zahtevka, mora plačati še 1305 evrov Hriberškovih stroškov postopka, piše današnje Delo.

Nekdanji varnostnik Sintala Borut Hriberšek, ki je iz trezorja 
podjetja ukradel milijon evrov, bo moral po sodbi delovnega 
in socialnega sodišča v Ljubljani Sintalu plačati 7835 evrov 
obresti in stroškov.
Nekdanji varnostnik Sintala Borut Hriberšek, ki je iz trezorja podjetja ukradel milijon evrov, bo moral po sodbi delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani Sintalu plačati 7835 evrov obresti in stroškov. 

LJUBLJANA > Nekdanji varnostnik Sintala Borut Hriberšek je že 18. aprila 2013, dvanajst dni po milijonski tatvini, vrnil veliko večino denarja. Da Sintal še več mesecev ni mogel razpolagati z njim, ni njegova odgovornost, je menilo sodišče, ki je zavrnilo glavnino tožbenega zahtevka. Hriberšek mora Sintalu namesto 52.754 odšteti 7835 evrov, poroča časnik.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je po sodnici Heleni Papež Sintalu ugodilo le v manjšem delu. Tako je najprej pritrdilo Hriberškovemu pooblaščencu Borisu Grobelniku, da je bilo glede 23.989 evrov in zamudnih obresti že odločeno, in zahtevek v tem delu zavrglo. Prav tako se je strinjalo s pooblaščencem, da je Hriberšek veliko večino denarja vrnil ob aretaciji in torej od 18. aprila ni "bil več v zamudi z vračilom denarja". Da je postopek vračila trajal tako dolgo, ni bila Hriberškova odgovornost. Ker pa je Sintal od njega pravzaprav zahteval plačilo zamudnih obresti od 19. aprila naprej, in ne od 6. aprila, ko je izmaknil denar, je sodišče v tem delu v celoti zavrnilo zahtevek za plačilo zamudnih obresti.

Strinjalo pa se je, da mora Hriberšek vrniti Sintalu zamudne obresti za 110.000 evrov, ki jih ni prostovoljno izročil in so jih zasegli celovški kriminalisti. A ne do 19. septembra, kot je zahteval Sintal, ki je ta del denarja takrat prejel nazaj, temveč do pravnomočnosti sodbe 6. avgusta 2013 - Hriberšek ponovno ni mogel biti odgovoren, da se je tudi to izplačilo nekoliko zavleklo. Skupaj, je ugotovilo sodišče, mora Hriberšek tako Sintalu povrniti obresti v znesku 2847 evrov.

Se je pa sodnica Papeževa strinjala tudi, da mora Hriberšek Sintalu vrniti stroške zaradi predčasne razvezave depozita, saj Sintal takrat ni imel druge izbire. Strošek predčasne razvezave je bil dobrih 1673 evrov, še 3313 evrov škode pa je Sintalu nastalo, ker je zaradi predčasne razvezave depozita družba prejela manj obresti, še piše Delo.

Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel, kakor je pisalo v obtožnici, 1.028.000 evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, nato pa se je na Šentilju predal policiji.

STA


Najbolj brano