Hiša v Piranu v plamenih zaradi eksplozije plina (foto)

Na začetku Rozmanove ulice v Piranu nedaleč od pokopališča je malo pred 8. uro zaradi eksplozije plina zagorelo v stanovanjski hiši. Gasilci so približno dve uri krotili požar, ki je zajel celo hišo.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Iz koprske policijske uprave poročajo, da je eksplodiral plinski rezervoar na Rozmanovi v Piranu. Zagorela sta vrstna hiša v strnjenem naselju in ostrešje druge hiše. 81-letno žensko, ki je bila v hiši, so rešili in jo s hujšimi opeklinami odpeljali v bolnico. V hiši je bila tudi 24-letnica, ki je v času eksplozije spala, a se je nepoškodovana rešila iz zagorelega objekta. Vzrok eksplozije še ni ugotovljen, materialna škoda pa je velika, še poroča policija.

Pirančanka Nuša Pevc, ki stanuje v bližini, je malo pred 8. uro slišala ropot. “Zdelo se mi je, kot da bi padla omara. Moja mama je šla ven preverit, kaj se dogaja. Tam je že srečala skupino moških, ki so ji naročili, naj pokliče policijo. Iz sosednje hiše pa se je že vil dim.”

Potem, ko so krajani klicali 112, so sosedje sami skušali pomagati stanovalcem goreče hiše.

“Še zdaj gori, grozno je to gledati,” nam je malo pred 9. uro še povedala Nuša Pevc. Popokale so tudi šipe na stavbi nasproti goreče hiše. Gasilci so okoliške hiše škropili z vodo, da bi jih zaščitili pred širjenjem požara.

Spletno uredništvo


Najbolj brano