Helikopter minuli teden na pomoč poletel devetkrat

Dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske, ki je vsak dan v pripravljenosti na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku, je pretekli teden posredovala devetkrat. Skupno pa je avgusta na pomoč poletela že 32-krat, so sporočili iz Slovenske vojske.

Dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske, ki je vsak 
dan v pripravljenosti na vojaškem delu letališča Jožeta 
Pučnika na Brniku, je pretekli teden posredovala devetkrat. 
Skupno pa je avgusta na pomoč poletela že 32-krat, so 
sporočili iz Slovenske vojske. Foto: STA
Dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske, ki je vsak dan v pripravljenosti na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku, je pretekli teden posredovala devetkrat. Skupno pa je avgusta na pomoč poletela že 32-krat, so sporočili iz Slovenske vojske. Foto: STA

LJUBLJANA > Poleg reševanja v gorah in težko dostopnih predelih dežurna posadka izvaja tudi nujne helikopterske prevoze v okviru helikopterske nujne medicinske pomoči, saj je prav hitrost pri reševanju največkrat ključna za ohranitev človeškega življenja.

Helikopterska posadka Slovenske vojske je tako od ponedeljka, 10. avgusta, do minule nedelje poskrbela za helikopterske prevoze iz Slovenj Gradca, Krškega, Ilirske Bistrice, Lesc, Brežic, Pokljuke, Kredarice in dvakrat iz Nove Gorice.

Samo avgusta je helikopter Slovenske vojske na pomoč poletel že 32-krat, od tega 22-krat v gore, 10-krat pa sodeloval pri prevozu obolelih ali poškodovanih oseb. Tako so dežurne posadke letos v reševalnih akcijah posredovale 137-krat, od tega so 88-krat posredovale pri reševanju v gorah, 49-krat pa so poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč. Pri tem so prepeljale 158 poškodovanih ali obolelih in letele 164 ur, so še zapisali v Slovenski vojski.

STA


Najbolj brano