Guma je počila, oče in sin sta padla

Nedeljska vožnja s skuterjem se je zaradi počene gume na motorju končala slabo za 42-letnega voznika in njegovega desetletnega sina. Oba sta s hudimi poškodbami končala v bolnišnici. Žrtev nesrečnega spleta okoliščin je bila tudi 43-letna Srbkinja, ki je v nedeljo na avtocesti pri Postojni trčila v ograjo, nepoškodovana izstopila iz avta, nato pa je vanjo trčil njen avto, v katerega se je zaletel drugi voznik.

Pri Postojni jo je v nedeljo zvečer skupila 43-letna voznica iz 
Srbije.  Foto: Pgd Cerknica
Pri Postojni jo je v nedeljo zvečer skupila 43-letna voznica iz Srbije.  Foto: Pgd Cerknica

VOGRSKO, POSTOJNA > Huda nesreča se je zgodila v nedeljo malo pred 17. uro, ko sta se s skuterjem znamke baotian proti Vogrskem in jezu Vogršček peljala 42-letnik iz okolice Nove Gorice in otrok, po naših informacijah njegov desetletni sin. Ko sta se vozila po klancu navzdol proti Vogrskem, je na ravnem delu ceste, pri odcepu za Prvačino, na skuterju počila zadnja guma. Zaradi tega je voznik izgubil nadzor nad skuterjem in padel.

Nesrečna oče in sin sta se s kolesom prevrnila na levi bok in očitno ob padcu na tla močno udarila. Obležala sta ob skuterju in utrpela hude poškodbe. Po podatkih policije na glavi nista imela varnostnih čelad. Oba so na kraju nesreče oskrbeli novogoriški reševalci in ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Očeta so zadržali na intenzivnem oddelku, otroka pa so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po neuradnih informacijah je njuno stanje resno.

V nedeljo zvečer je počilo tudi na avtocesti pri Ravbarkomandi, v smeri proti Kopru. Nesrečo je zagrešila 43-letna državljanka Srbije, ki je trčila v desno ograjo, nakar jo je z avtom odbilo v levo, kjer je trčila še v sredinsko ograjo in obstala na prehitevalnem pasu.

Srbkinja je izstopila iz avta, nato pa je njeno vozilo najprej oplazil 47-letni motorist iz Škofje Loke, nekaj trenutkov kasneje pa je v avto trčil še 62-letni voznik iz Podgrada. Zaradi trka je njen avto odbilo naravnost vanjo, tako da je utrpela hude poškodbe. Voznik iz Podgrada se v nesreči ni poškodoval, voznico pa so postojnski reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center. Reševalcem so pomagali cerkniški gasilci, razdejanje pa so pospravili Darsovi delavci. Avtocesta proti Kopru je bila zaradi nesreče zaprta dve uri in pol.

Na cesti med Bovcem in Trento sta se v nedeljo zgodaj popoldne oplazila 50-letni motorist s sopotnico in 23-letni irski voznik avtodoma. Nesreča se je končala brez padca in brez poškodb.

DC


Najbolj brano