Grška policija ujela dva Domžalčana s 370 kilogrami heroina

Grška policija je prijela Domžalčana, ki sta imela v tovornjaku skoraj 370 kilogramov čistega heroina. Poleg voznika, 33-letnega Klemna Ravbarja, so aretirali še 45-letnega Staneta Zabreta, so minule dni poročali mediji. Policisti so tudi v Sloveniji izvedli preiskovalna dejanja, so navedli na Policijski upravi Ljubljana.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje

PATRAS, LJUBLJANA> Domžalčana sta čakala, da bosta s trajektom odplula iz atenskega pristanišča Patras nazaj proti Italiji, ko ju je že čakala grška policija. Pes z vodnikom, ki so ga spustili v tovornjak, je izpod cevi izvlekel zavojček, težak več kot kilogram. Takih zavojčkov je bilo pod cevmi skupno kar 340. V njih je bilo rekordnih 370 kilogramov heroina. Vreden je nekaj čez sedem milijonov evrov, razredčen pa kar 40 milijonov evrov, je v ponedeljek poročal Svet na Kanalu A. Prve so o tem sicer v soboto poročale Slovenske novice.

Pošiljka je bila namenjena v zahodno Evropo. Domžalčanoma grozi do 10 let zapora, so še dodali.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so jih tuji varnostni organi obvestili o slovenskih državljanih, ki naj bi bila osumljena kaznivih dejanj. Več podatkov pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov in preiskave ne morejo posredovati.

STA


Najbolj brano