Grozil s pištolo in odnesel denar

V soboto zgodaj zjutraj so policiste obvestili o ropu na enem od bencinskih servisov v Kopru. Moški, ki je uslužbencu zagrozil s pištolo, je pobral denar iz registrske blagajne, ga spravil v plastično vrečko in pobegnil. Policisti so nemudoma postavili blokadne točke, vendar storilca niso prijeli. Nadaljuje se zbiranje obvestil.

Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > V Kopru je v petek nekdo ukradel motorno kolo registrskih številk KP TA-06, znamke yamaha XT125X, rdeče barve. Na maski ima napis THE DOCTOR. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Dopoldan so policisti v Kopru obravnavali še tatvino skuterja iz garažne hiše Prisoje. Nekdo je namreč ukradel kolo z motorjem gilera runner, registrskih številk KPT1-733, vredno 600 evrov.

Izginil je kopač

V Grobiščah pri Postojni je v soboto nekdo s travnika ukradel kopač znamke FAI, tipa 555, rdeče barve. Lastnik je oškodovan za približno 6000 evrov.

Motorist vozil pijan in padel

V soboto približno ob 18. uri je na cesti Dutovlje-Branik padel motorist, 58-letni Ribničan. Pred ostrim levim ovinkom je začel zavirati, nato pa padel na desni bok. Alkotest mu je pokazal 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi napačne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola mu sledi plačilni nalog.

Nahrbtnik je dobil nazaj, a brez denarja, ure in telefona

Popoldan so na plaži pri svetilniku v Izoli obiskovalcu ukradli nahrbtnik in hladilno torbo, medtem ko se je kopal. V nahrbtniku je imel denarnico z dokumenti, bančno kartico in 15 evrov gotovine ter ročno uro in telefon caterpilar. Kasneje je občan na policijsko postajo prinesel oškodovančev nahrbtnik s stvarmi, manjkali so gotovina, ročna ura in telefon. Najdene predmete so vrnili lastniku.

Iz torbe ukradli srebrna prstana in majico

V kampu v Ankaranu so državljanki Danske iz torbe ukradli srebrna prstana in majico. Oškodovana je za 150 evrov.

Odpeljal šest inox sodov

V Luciji je nekdo v nedeljo vlomil v servisno podjetje. Iz skladišča je odpeljal šest praznih inox sodov za pivo. Podjetje je po prvih podatkih oškodovano za 300 evrov.

Nadlegoval goste lokala in jih izzival k pretepu

V nedeljo dopoldan je v koprskem lokalu razgrajal 20-letnik z okolice Kopra. Na terasi lokala je nadlegoval in k pretepu izzival goste lokala, v lokalu pa zmerjal in žalil natakarico. Ob prihodu policistov kljub ukazu ni prenehal s kršitvijo, zato so mu odredili pridržanje. 20-letnik se je začel upirati, zaradi česar so policisti uporabili prisilna sredstva. Sledi mu plačilni nalog.

Italijan s ponarejenimi dokumenti

Okoli 21. ure so policisti na mejnem prehodu Sečovlje kontrolirali voznika osebnega avtomobila, 43-letnega državljana Italije, ki je pokazal popoln ponaredek osebne izkaznice in vozniškega dovoljenja. Na mejni prehod je kasneje njegov prijatelj prinesel veljavno (originalno) osebno izkaznico, saj je Italijan priznal, da ima ponarejene dokumente, ker nima vozniškega dovoljenja, avto pa potrebuje v službene namene. Izkazalo se je, da ima drugo ime in 10 let manj. Policisti so osebo preverili pri italijanskih kolegih in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja od leta 2013. O sumu storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin so obvestili okrožno državno tožilko, ki je naročila zaseg ponarejenih dokumentov. Sledi mu kazenska ovadba.

Poskušala sta ukrasti kombi

Ponoči so policiste obvestili, da sta v garažah v Prisojah v Kopru dva fanta poskušala ukrasti kombi, last podjetja, vendar sta z njim trčila v stebričke. Policisti so na kraju ugotovili, da sta do vozila takoj zatem stopila Koprčana, ki sta v avtu dobila 22-letnika z Zgornjih Škofij, močno vinjenega. Policisti so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Opravili so ogled, vozilo so mu zasegli in ga vrnili lastniku. 22-letniku sledi kazenska ovadba.


Najbolj brano